Dünyada 2 milyondan fazla insan fuhuş kölesi

Dünyada 2 milyondan fazla insan fuhuş kölesi

Dün, Birleşmiş Milletler (BM) oldukça ilginç bir rapor açıkladı. Rapora göre dünya genelinde 2 milyon 400 bin kişinin insan ticaretine maruz kaldığı ve bunların fuhuş sektöründe ikame ettirilmeye zorlandığı belirtildi. Kaçırılan 2.4 milyon insanın yüzde 80’ini yine rapora göre kölelik şartlarında fuhuş sektöründe çalıştırıldığı vurgulandı.
İnsan ticareti yapan şebekelerin fuhuş sektöründe etkili olduğuna dikkat çeken BM Uyuşturucu ve Suç ofisi birimi direktörü Yuri Fedotov, bir yılda bu alanda dönen para miktarının da 32 milyar doları bulduğunu ifade etti. İnsan kaçakçılığına maruz kalanların yüzde 70’e yakının kadın olduğuna işaret eden Fedotov, bu konuda birşey yapılmadıkça bu alanda işlenen suçların katlanarak artacağı uyarısında bulundu. ‘‘2.4 milyon insanın fuhuşa zorlanması utanılacak bir manzara ve bu insanların hergün ne acılara katlandığı unutulmamalı’’ diye BM Genel Kurul’una duygusal bir açıklama yapan Fedotov, kendi imkanları ile geçtiğimiz yıl 100 mağduru kurtardıklarını kaydetti.

Fedotov, yerel, ulusal ve uluslar arası kolluk güçlerinin ortak çalışmasının da insan kaçakçılığı ile mücadele de şart olduğunu ifade etti. Fuhuş sektörünün insan ticareti ile kendine köleler edindiğini aktaran Fedotov, her ülkeye bu konuda belli görevler düştüğünü söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.