Dindar Yahudi, kadın ile yan yana oturununca poşete girerek yolculuğunu tamamladı

Dindar Yahudi, kadın ile yan yana oturununca poşete girerek yolculuğunu tamamladı

Dindar bir Yahudi, uçakta yan tarafında kadın yolcunun oturması nedeniyle poşete girerek yolculuğunu tamamladı.

Haaretz gazetesine konu olan dindar Yahudi’nin poşet ile yolculuğu, sanal alemde de tartışmalara yol açtı. İsrail’in El Al isimli havayollarında yaşanan olayda dindar Yahudi’nin kendisini dev bir poşet içine sokması bu şirketin daha önce almış olduğu kararın da ihlali anlamına geldiği kaydedildi. Haberde, El Al Havayolları’nın 2001 yılında haham ya da ultra Ortadoks Yahudilerin daha önceleri Holon mezarlığı üzerinden uçuş esnasında dev poşetlere girmesine müsade etmeme kararı aldığı hatırlatıdı. El Al şirketi kararına gerekçe olarak ise bunun yolcunun güvenliği için tehlikeli olmasını gösterdi.  

Poşet ile yolculuk eden dindar Yahudi’nin, kadının yanından kalkmak istediği ancak hostesin yolcunun isteğine uygun bir yer kalmadığı gerekçesi ile olumsuz yanıt vermesi üzerine bu yola başvurduğu belitrildi. Hufftingtonpost haber portalı da konu olan haberde, uçakta birçok ultra Ortadoks Yahudi’nin yolculuk ettiğini ve bunların hepsinin de kadın yolcularla oturmamak için yerlerini değiştirdiğini yazdı.

Poşet içinde yolculuğunu tamamlayan dindar Yahudi ise uçakta bulunan diğer yolcular tarafından çekilen fotoğraflarla görüntülendi.

Haaretz gazetesi uçakta dindar Yahudilarin isteği üzerine yeri değiştirilen ve arka tarafta yolculuğunu tamamlayan bir kadının ise havayollarını mahkemeye vererek kendisine karşı yapılan ayrımcılığı dava ettiğini yazdı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.