Bu yılki insan ticareti raporu yayınlandı  Suriye kara listede

Bu yılki insan ticareti raporu yayınlandı Suriye kara listede

185 ülkeyi kapsayan raporda, sadece 33 ülkenin insan ticaretine son vermek için yayımlanan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi gibi mevcut uluslararası bildirilere uyduğu belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı raporda, Cezayir, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Libya, Kuzey Kore ve Suudi Arabistan uluslararası standartların altında kalan 17 ülke arasında yer aldı.

Hükümetin insan ticaretini ortadan kaldırmaya yönelik önlemleri uygulamaması ve bu yönde hiçbir çaba göstermemesi nedeniyle Suriye de “kara listeye” girdi.
Raporda, hükümetlerin insan ticareti yapanların peşine düşmesi sayesinde insan ticaretiyle mücadelede gelişmeler kaydedildiği belirtildi.

Raporla ilgili açıklama yapan  Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 1865’de ABD’de ve diğer ülkelerde köleliğin yasaklanmasının dünya genelinde köleliğin sona erdiği anlamına gelmediğini vurguladı.
Clinton, dünyada bugün 27 milyon insanın, insan ticareti olarak da adlandırılan köleliğin kurbanı olduğunu ifade etti.

Köleliğin yasaklanması için yapılan anlaşmalar ve çıkarılan yasalara rağmen, modern zamanda birçok erkek, kadın ve çocuğun köle olarak yaşadığını belirten Clinton, ancak gerekli önlemleri alan hükümetlerin sayısının arttığını ve bu sayede birçok ülkede insan ticaretiyle ilgili gelişme kaydedildiğini vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.