Brooklyn’de lezzet meraklılarının yeni adresi; Abracadabra

Brooklyn’de lezzet meraklılarının yeni adresi; Abracadabra

Dünyaca ünlü yemek sanatçısı Dilara Erbay’ın deneysel, geleneksel ve sağlıklı yemek anlayışını birleştirdiği Abracadabra, İstanbul,Cihangir’den sonra şimdi de Brooklyn, Williamsburg’da lezzet meraklılarına sihirli tatlar sunmaya devam ediyor.

Erbay geleneksel tatlarımızı farklı malzemelerle tekrar yorumlayarak oluştuğu menüsünü Ramazan’da geleneksel ile sağlıklıyı birarada bulmak isteyenler için sentezliyor. Zaman Amerika olarak bunlardan bir kaçının tılsımlı sırlarının kapılarını sizler için araladık:

Yeşil humus
Erbay, “kuru kuru nohut yerine aynı tarifin içine iki demet taze kişniş, bol zeytinyağ ekledik böylece bol bol yeşillik de yemiş olduk” dediği yeşil humus Ramazan sofralarını renklendiren bir iştah açıcı olarak hem sağlıklı hem de renkli bir seçenek.

Quinolı mercimek köfte
Bulgur yerine quinoa ile hazırlanmış mercimek köftesi, gluten diyeti yapanlar için nefis bir alternatif. Erbay, “Malum artık gluten free olduk. Buğdayın yerini pirinç, quinoa, tatlı patates, hindistan cevizi unu aldı. Quinoayı bu sene Peru da keşfettik, ‘harika yiyecekler’ arasında sayılıyor. Protein yüklü bir tahıl” diyerek günlük diyetimize quinayı mutlaka katmamızı ısrarla öneriyor.

IMG_1229Anadolu usulü tofu
Vejeteryanlar için zahter terbiyeli tofu veganizer öneren Erbay,Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde bolca tüketilen zahtaarı tofu ile Amerikalı sağlıkçılara sevdiriyor. Erbay, “organik sert tofuyu zeytinyağ ve zahterle terbiyeleyip fırınlıyoruz, yanında yine fırınlanmış sebzeler, quinoalı yaban pirinç pilavı, yeşil humus ve avocado ile servis ediyoruz”diyerek bu yemeği doyurucu, sağlıklı ve sindirimi kolay bir öğün olarak hem iftar hem de sahur için öneriyor.

Badem sütlü güllü sütlaç

Erbay, uzun saatler boş kalan midelerde ekşime ve kabarma olmasını engellemek için inek sütü yerine tatlılarda badem sütü kullanmayı tavsiye ediyor. Abracadabra’da badem sütü, gül suyu ve çiğ balla hazırlayıp kuru gül yapraklarıyla süsleyerek servis ettiği sütlaç bu açıdan geleneksel lezzetlerden vazgeçemeyen sağlıkçılar için harika bir seçenek.

Bu arada, Abracadabra’ya girer girmez sizi derinden gelen ve ruhunuzu dinlendiren bir ney sesi karşılıyor ve yemek boyunca tattığınız lezzetlere ilahiler eşlik ediyor.

Sanatçı Dilara Erbay, hem göze hem mideye hitap eden iyi bir yemeğin ancak iyi bir müzik eşliğinde huzur içinde yenirse hem vücuda hem ruha daha faydalı olacağının da altını çiziyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.