Bombacı mezunun profil yazısı Harvard’ı karıştırdı

Bombacı mezunun profil yazısı Harvard’ı karıştırdı

Harvard Üniversitesi 1962 senesi mezunları bu hafta mezuniyetlerinin 50. yıldönümü dolayısıyla bir araya gelmeyi planlıyor. Bu vesileyle bir çok mezun, son 50 yıldaki başarılarını paylaşmak için mezun profillerini güncelledi. Bombacı Ted Kaczynski de Harvard ‘62 mezunlarından biri. Bu nedenle Kaczynski de okula son 50 yılını anlatan bir profil gönderdi. Postayla gönderdiği bombalarla üç kişinin ölümüne ve 23 kişinin yaralanmasına neden olan Bombacı Kaczynski, aldığı ödüller kısmına 1998’de Eastern District of California mahkemesi tarafından sekiz defa ömür boyu hapse mahkum edildiğini yazdı. Adres olarak da şu anda tutuklu bulunduğu Colorado’da bulunan federal Florence hapishanesini bildirdi.
Kaczynski’nin profilinin mezunlar bülteninde yayınlanması dönem arkadaşlarını ve bombalar sonucunda ölenlerin yakınlarını ve yaralananları rahatsız etti. Bunun üzerine Harvard Mezunlar Derneği herkesten özür diledi. Kaczynski’nin profilinin gözden kaçtığı, insanlara bu derece zarar veren bir suçlunun yazısının normalde yayınlanmaması gerektiği belirtildi.

TK profileBombacı Kaczynski, 16 yaşında Harvard’a kabul edilmiş ve 20 yaşında mezun olmuştu. Daha sonra University of Michigan’da matematik alanında doktorasını tamamlayıp henüz 25 yaşında University of California, Berkeley de yardımcı doçent olarak ders vermeye başladı. Ancak iki yıl sonra görevinden istifa edip Montana’da elektrik ve su bulunmayan ücra bir kulübede yaşamaya başladı. İnzivaya çekilerek kendi kendine hayatta kalma becerilerini geliştirmeyi hedefliyordu. Ancak evinin etrafındaki vahşi tabiat bölgesi, tarım alanı açmak için yok edilmeye başlanınca bombalama eylemi başlatmaya karar verdi.
Kaczynski, 1978 ve 1995 yılları arasında havayolu şirketlerini  ve üniversiteleri hedef alan toplam 16 bomba postaladı. Patlayan bombalar 3 kişinin ölümüne ve 23 kişinin yaralanmasına neden oldu. 1995 yılında New York Times’a gönderdiği mektupta, eğer New York Times ya da Washington Post manifestosunu yayınlarsa bomba yollama eylemine son vereceğini belirtti. Bombalama eylemlerinin aşırı olduğunu ancak modern teknolojinin insanların özgürlüğüne zarar verdiğini iddia eden manifestosu gazetede yayınlandı.

Uzun yıllar FBI’ın arananlar listesinin başında yer alan Kaczynski’nin manifestosunu okuyan erkek kardeşi abisinin yazı tarzını ve fikirlerini tanıdı ve hemen ihbar etti. 1996’da tutuklanan Kaczynski, 8 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.