Beyaz Saray önündeki saldırının esrarı çözülemiyor

Beyaz Saray önündeki saldırının esrarı çözülemiyor

ABD’de yetkililer, önceki gün Amerikalı siyahi bir kadının Beyaz Saray’ın bariyerlerini aşmaya çalışarak düzenlediği saldırının altında yatan sebepleri araştırıyor.

Washington’daki Amerikan Kongre Binası’nın (US Capitol) bulunduğu Capitol Hill bölgesinde kadın bir sürücü önce Beyaz Saray’ın sonra Kongre’nin önüne geçmeye çalışırken polis barikatı ile engellenmiş, daha sonra başlayan kovalamaca ise polisin kadını vurarak öldürmesi ile neticelenmişti. Görgü tanıkları, arabasıyla bina girişindeki barikatlara çarpan kadının aracından inip Kongre binasına doğru kaçarken kendisini kovalayan polislerce vurulduğunu aktarıyor. Olayda biri polis olmak üzere iki kişi de yaralanmıştı. Görgü şahitleri kovalamaca esnasında polisin açtığı ateşe arabadan karşılık verilmediğini belirtmişti. Polis de “terörle bağlantısı bulunmayan münferit bir vaka” olarak tanımladığı saldırıyı düzenleyen 34 yaşındaki Miriam Carey’nin silahsız olduğunu bildirdi. Saldırı esnasında Carey’nin 1 yaşındaki kızı Erica’nın da arabada olması saldırının nedeni konusundaki soru işaretlerinin artmasına neden oluyor.

 

ABC News’e konuşan saldırganın annesi Idella Carey, geçen yıl ağustos ayında doğum yapan kızının, doğum sonrası depresyon yaşadığını söyledi. Saldırganın patronu diş hekimi Dr. Steven Oken ise Carey’yi “her zaman neşeli biri” olarak tanımlıyor. Oken, “Bu onun yapabileceği en son şey. Üstelik de bebeği arabada iken. Ağzım açık kaldı.” şeklinde konuştu. Yaklaşık iki hafta önce bölgeye çok yakın bir donanma üssünde meydana gelen bir saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.