Başkan Obama evlilik yıldönümlerini münazara sahnesinden kutladı

Başkan Obama evlilik yıldönümlerini münazara sahnesinden kutladı

Başkanlık seçimleri için büyük önem taşıyan üç ayaklı başkanlık münazarasının ilki Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın evlilik yıl dönümlerine denk geldi. Denver’da bulunan Colorado obamas1Üniversitesi’nde gerçekleşen münazaranın  moderatörü ve PBS kanalı spikerlerinden Jim Lehrer’in kendisine ilk söz verişinde eşine dönen Başkan Obama, “20 yıl önce Michelle benimle evlenmeyi kabul ettiği için dünyanın en şanslı erkeği oldum. Canım sana iyi yıldönümleri dilemek istiyorum.” dedi. Önümüzdeki yıl 21. evlilik yıl dönümlerinin 40 milyon insanın gözü önünde geçmeyeceğine dair söz veren Barack Obama’ya ilk tebrik rakibi Mitt Romney’den geldi. Romney, bu konuda bir de şaka yaptı. Cumhuriyetçi Parti adayı Başkan’a “Eminim burası evlilik yıldönümünü kutlamak için hayal edebileceğin en romantik mekandı. Burda ve benimle.” diye konuştu. Romney’nin şakası  salondan büyük kahkaha topladı.

Seçimin kaderini etkileyebilecek önemli duraklardan bir tanesi olan başkanlık münazarasından önce bir röportaj veren Michelle Obama, “Barack konuşmasını yaparken çocuğunu (jimnastikteki) denge barında izleyen bir anne gibi oluyorum. Onu gözlerimi kırpmadan ve hiçbir mimik yapmamaya çalışarak izliyorum.” diyerek hislerini dile getirdi.
ann-first

Mitt Romney’nin eşi Ann Romney ve First Leydi Michelle Obama tartışmanın başlamasından önce tokalaşıp sarılarak birbirlerine şans diledi. Münazara sonrasında Romney’nin oğulları, gelinleri ve torunları podyuma çıkarken Barack Obama’nın ailesinden sadece Michelle Obama’nın orada olduğu gözlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.