Balıkçıların maskotu ‘Garip’i vurdular

Balıkçıların maskotu ‘Garip’i vurdular

Ceyhan ilçesindeki Yumurtalık Balıkçı Barınağı’nın maskotu haline gelen ”Garip” isimli pelikan tüfekle vurulmuş halde bulundu.

Belediye veterineri Kadir Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklar tarafından Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulu yakınlarında bulunup kendilerine getirilen pelikanın sol kanadında ve gagasında saçma yaraları olduğunu söyledi.

Pelikanın tedavisini yaptıklarını ve kısa zamanda eski sağlığına kavuşmasını beklediklerini ifade eden Kara, şöyle konuştu: ”Biz kuşun tedavisini yaparken, Yumurtalık ilçesinden bir vatandaş yanımıza geldi ve pelikanı gördü. Pelikanın, yaklaşık 1 buçuk yıl önce yaralı halde balıkçılar tarafından bulunduktan sonra Yumurtalık Balıkçı Barınağı’nda beslenen ‘Garip’ olduğunu söyledi. Bizi kuşu sahiplenen Kemal Tosun’la telefonla görüştürdü. Tosun, Garip’in bir kaç gündür kayıp olduğunu belirterek, kuşu tarif etti. Yaralı pelikanın Garip olduğu ortaya çıktı.”

Kara, ”Garip”i kısa süre sonra yuvası olan balıkçı barınağına geri götüreceklerini belirterek, ”Garip, yaklaşık 35 kilometre uçup Ceyhan’a gelmiş ama bilinçsiz avcılar onu yaralamış. Bu doğa harikası kuşu vurmak kadar kötü bir şey olamaz. Kimseye zararı olmayan pelikanlar, vurulmayı değil, sevgiyi hak ediyorlar” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.