Ayak detoksu sağlığınızın ipuçlarını veriyor

Ayak detoksu sağlığınızın ipuçlarını veriyor

“Japon mucizesi” olarak bilinen Nobel ödüllü, ayak detoksu cihazıyla toksinlerden arınırken, sudaki renk değişimi kişinin sağlığı konusunda ipuçlarını de veriyor.

Podiatrist Nazli Ekici, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi ve birçok sağlık sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olan toksinlerin, “Ion Detoks Spa” yöntemi ile vücuttan atılabildiğini söyledi.

Sağlık ve güzelliğin bir arada sağladığı bu yöntemin “mucize tedavi” diye nitelendirilebileceğini vurgulayan Ekici, ayak detoksunun su ile çalışan ve vücudun artık maddelerden temizlenmesini sağlayan yüksek teknolojide yapılmış bir cihaz olduğunu ifade etti.

Toksin atma seansları esnasında suyun içinde birçok renk ve cisim göründüğünü belirten Ekici, şunları söyledi:

“Ayaklar su ile doldurulan Ion Detos Spa yönteminin uygulandığı cihaz içine yerleştiriliyor. Ayaklarda vücuttaki her bir organla bağlantılı olan noktalar bulunuyor ve cihaz çalışmaya başladığında bu noktalardan hücre duvarları arasındaki biriken zehirli maddeler çıkmaya başlıyor. Seans boyunca zehirli maddeler (toksinler) bu noktalardan vücuttan suya atılıyor.

Suya bastırılan cihaz, düşük sıcaklıkta ozon üretmek için çok özel metal karışımından hazırlanıyor. Ozon son derece dengesiz madde olduğundan hemen parçalanıyor ve işlem sonucunda su ve negatif iyonlar oluşuyor. Uygulama iki aşamada gerçekleşiyor. İlk aşama, negatif iyonları vücuttan çıkarma şeklinde oluyor. ilk aşamada, negatif iyonlar, elektroforez sayesinde vücuttaki lenfosisteme sızıp toksinlerle ve atık maddelerle birleşiyor. Vücut sıvılarında toksinler pozitif elektrik yükü taşıyor ve gelen negatif iyonlar onları kendine çekerek yükünü pozitife çeviriyor ve suda erimesini sağlıyor.

İkinci aşamada ise lenften tüm toksinler çekiliyor. Mikroskobik büyüklüğünde olan tüm zararlı maddeler, ayak tabanında bulunan 20 binden fazla ter bezi sayesinde suya atılıyor. Uygulama sırasında özel cihaz içine yerleştirilen ayakların bulunduğu su, toksinlerin bulunduğu bölgeye göre renk değiştiriyor.”

SUYUN HANGİ RENGİ NEYİ İFADE EDİYOR?

Nazlı Ekici, ayak su içinde bekletilirken oluşan renklerin sağlığın ip uçlarını verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Siyah renk karaciğerde toksin birikimini, beyaz peynir kıvamında parçacıklar enzimlerin düzensiz çalışmasını, siyah nokta parçacıklar diyabet, spazmlar ve alerjiyi, turuncu renk eklemlerde toksin birikimini, kırmızı nokta parçacıklar damar ve kan pıhtılaşma problemlerini, kahverengi renk ciğerlerde toksin birikimini, beyaz köpükler lenf sistemini, koyu yeşil sindirim sistemini, sarımsı yeşil ise böbrekler, mesane, boşaltım sistemi organlarındaki toksinleri ifade ediyor.”

Ayak detoksunun sadece sağlık değil güzelliği de aynı anda getirdiğini, bu işlemin zayıflamada da etkili bir yöntem olduğunu belirterek, “Kronik yorgunluk hali, sık sık acıkma, bazen geceleri açlık hissi ile uyanma gibi belirtilerin vücutta toksin biriktiğinin gösteriyor. Bunların atılması da doğal olarak ince bir yapının yanı sıra pürüzsüz bir cilt görüntüsünü de beraberinde getiriyor” dedi.

Podiatrist Nazlı Ekici, vücutta toksin birikimini neden olduğu sağlık sorunlarına da dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Mide ekşimesi, gaz, hazımsızlık, şişkinlik ve geğirme yakınmaları, vücutta ödem şikayetleri (şişlik), aşırı ve sık yemek yeme arzusu, baş ağrısı ya da migren nöbetleri, rahatsız ve yetersiz uyku, gereksiz, aşırı hiddet, öfke hali, sık sık değişen ruh hali (gün içinde mutluluk ve mutsuzluk, sakinlik ve öfke dalgalanmaları), depresyon veya bunaltı ve kararsızlık hali, unutkanlık, belirli bir sebebe bağlı olmaksızın kilo alma ve verme, tırnak değişikliği, tırnaklarda çatlama, beyaz lekeler, çabuk kırılma, saçlarda kırılma, kuruma ve aşırı dökülme, tekrarlayan sırt ve boyun ağrıları, eklem ağrıları, kas güçsüzlüğü kramplar, egzersize karşı isteksizlik, sık sık idrara çıkma, aşırı ve kötü kokulu terleme, göz altlarında koyu halkalar, gözde sulanma ve kaşıntı, tekrarlayan deri döküntüleri, isilik, kırmızı lekeler, pullanmalar, kurdeşen atakları, uzun süren öksürük, boğazda yanma ve batma hissi gibi şikayetlerde önde gelen belirtiler arasında yer alır.”

AYAK DETOKSUNU KİMLER YAPTIRMALI ?

Ekici, sağlık ve güzellik için ayak detoksunun yılda en az bir kez 20 seans halinde tekrarlanması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Kaygı, sıkıntı, stres problemi olanlar, akne problemi olanlar, eklem ağrıları çekenler, bel sertliği ve sırt ağrıları çekenler, alkol, sigara, kafein gibi maddeleri tüketenler, sağlıksız ortamlarda çalışanlar (Endüstriyel kimyasalların bulunduğu ortamlar-kaynak-boya-tiner gibi), ağır metallere mağdur kalanlar, hormonlu ve katkılı gıdaları tüketenler, kimyasal ya da kozmetik maddeler kullananlar, hava kirliliğinin olduğu şehirlerde yaşayanlar, sağlık düzenini korumak isteyen herkes.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.