Amerikalı Ressam Timothy Lomas, Samsun’da

Amerikalı Ressam Timothy Lomas, Samsun’da

Samsun’da, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Vakfı’nda çocuklarla bir araya gelen Amerikalı ressam Timothy Lomas, öğrencilere el sanatları eğitimi verdi.

 

Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Vakfı’nın (ZİÇEV) katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, Amerikalı sanatçı Timothy Lomas, zihinsel engelli çocuklarla bir araya geldi. ZİÇEV Samsun Şubesi’nde gerçekleşen etkinlikte Timothy Lomas, vakıf öğrencilerine el sanatları eğitimi verdi. ZİÇEV Samsun Şubesi Başkanı Alaattin Kuru, vakıf olarak Kadıköy Koruluğu’nda 100’ün üzerinde zihinsel engelli ve özel öğrenme güçlüğü çeken çocuklara eğitim verdiklerini söyledi. Genel merkezi Ankara’da olan vakfın Türkiye’de 16 şubesi bulunduğunu vurgulayan Başkan Alaattin Kuru, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onları görmezden gelemeyiz. Onları hayata kazandırmak ve toplumla kaynaştırmak için eğitimlerin yanında çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Kaynaştırma projesi de bunlardan bir tanesi. Bu proje ile çocuklarımızın özgüveni kendilerine geliyor. Çocuklarımız inanılmaz mutlu oluyor. Biz de bu durumdan büyük keyif aldık. Etkinliklerimiz ilerleyen dönemlerde de devam edecektir. Vakfımız Samsun’da bulunan 30 rehabilitasyon merkezlerine öncülük etmekte. Bundan da büyük gurur duyuyorum” dedi.

 

 

‘HEYECAN VERİCİ ÇALIŞMA’

 

ABD’li ressam Timothy Lomas ise Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Küresel Çocuklar Sanat Programı Başkanı olduğunu da ifade eden Lomas, “Burada bulunmamın sebebi, Ankara’da bulunan Amerika Büyükelçiliği’nin beni davet etmesi. Türkiye içerisinde farklı kurumlara giderek, bu kurumlardaki çocuklarla çeşitli sanat projeleri gerçekleştirerek, onlara sanat malzemeleri götürüyoruz. Samsun’da olmak ve ZİÇEV’le çalışmak benim için heyecan verici. Çünkü 2 yıl önce ZİÇEV’le Ankara’da da çalışmıştık ve bu muhteşem bir tecrübe idi” diye konuştu.

 

 

ZİÇEV’in çok güzel bir kurum olduğunu belirten Timothy Lomas, “Çocuklar harika. Onlarla sanatsal çalışmalar, kolajlar yapıyoruz. Cuma akşamı da burada oluşturulan eserler sergilenecek. Şu anda kişi portreleri üzerinde çalışıyoruz. Aynı zamanda renkli fenerler de yapıyoruz. Bunları ZİÇEV’i dekore etmekte kullanacağız. Benim için Türkiye’ye davet edilmek büyük mutluluk. Çünkü Türkiye benim en sevdiğim yerlerden birisi. Burada olmak benim için ilham verici. Buradan aldıklarımı ve öğrendiklerimi New York’ta çocuklarla paylaşmak da çok güzel. Dolayısıyla bu çift taraflı bir öğrenme süreci. Ben onlardan bir şeyler öğreniyorum, umarım onlar da bizlerden bir şeyler öğrenir. Burada iyi niyet ve yaratıcılık adına çok güzel bir kültürel alışveriş var” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.