Amerika’daki en tehlikeli meslek balıkçılık

Amerika’daki en tehlikeli meslek balıkçılık

İşçi İstatistikleri Bürosu, geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde 4,609 kişinin çalışırken geçirdikleri kazalar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu ölümlerin dökümü yapan büro, ‘en tehlikeli meslekler’ listesi hazırladı. Buna göre ABD’nin en tehlikeli ilk 5 mesleği şunlar.
1 – BALIKÇILIK: Balıkçıların karşılaştığı en büyük tehlikeler, ağır iş aletleri, soğuk hava şartları ve boğulma.
 


2- AĞAÇ İŞÇİLİĞİ: Kurumun açıklamasına göre, tehlikeli meslekler listesinin ikinci sırasında ağaç işçileri yer alıyor. İşleri gereği bir kaç ton ağırlığındaki ağaçları kesip fabrikalara nakleden işçiler için devrilen ağaçlar ve keskin iş aletleri büyük tehlike arzediyor.

0308 dangerous-jobs-logging 485x340

 

3- PİLOTLUK: Listenin üçüncü sırasında pilotluk yer alıyor. Uçak ve helikopter pilotlarının en ciddi tehlikeleri test uçuşları sırasında yaşıyor. Acil durum müdahaleleri de ölümle sonuçlanan kazalara neden olan bir diğer etken.
Navy Boeing test pilots small
4- ÇÖPÇÜLÜK: Çöp toplama görevlilerini listenin dördüncü sırasına yerleştiren riskler; taşıdıkları ağır materyaller, çöplerde bulunan tehlikeli maddeler ve yoğun trafikte seyreden araçlar arasında çalışmak zorunda kalmaları.
 
0x600
5- ÇATI TAMİRCİLİĞİ: İşleri gereği belli bir yükseklikte çalışmak zorunda kalan çatı tamircileri düşme tehlikesinin dışında mevsim şartlarından da direk olarak etkileniyor. Yaz aylarında güneş çarpması, kış aylarında ise soğuk hava çatı tamircileri için risk arzediyor.  
roofers

 


 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.