Amerika’da evli olmayan çiftlerin aynı evde yaşaması evlilikleri olumsuz etkiliyor

Amerika’da evli olmayan çiftlerin aynı evde yaşaması evlilikleri olumsuz etkiliyor

Amerika’ da evli olmadığı halde bir arada yaşayan çiftlerin evlilikleri olumsuz etkilediği ifade edildi. Pew Araştırma Merkezi tarafından 2010 Nufüs sayımı verilerine göre açıkladığı bir araştırmada yetişkin Amerikalıların sadece yüzde 51’ nin evli olduğu belirtildi. 1960’ lı yıllarda  Amerikalıların yüzde 72’ si evli olarak yaşarken 2010 yılında ise bu oranın yüzde 51’e düşmesi ilginç bir sonuç olarak değerlendirildi. Bu oranın düşmesinin nedeni tam olarak ifade edilmezken özellikle son zamanlarda birçok çiftin evli olmadığı halde aynı evde yaşamasının önemli bir etken olduğu üzerinde duruluyor.  Son zamanlarda ekonomide yaşanan sıkıntıların da evlenme oranının azalmasında önemli bir etken olarak görülürken boşanmanında birçok ülkede olduğu gibi Amerikada da yüksek olduğu açıklanan bilgiler arasında. 

 Evli olmayan çiftlerin bir arada yaşamasının aile yapısını olumsuz etkilediğini ifade eden Yazar Ahmet Kurucan,  bu yaşama tarzının toplum arasında normal olarak karşılanmasının iyi bir gelişme olmadığını söyledi. Dini inançların yaşam tarzını önemli ölçüde etkilediğini savunan Yazar Kurucan, dini inançların yaptırımlarının kaybetmelerinin evlilik üzerinde olumsuzkluklar oluşturduğunu vurguladı.

Bazı toplumlarda birlikte yaşamanın toplum ve dini baskılarından dolayı çok uzun sürmediğini de belirten Kurucan, Amerika ve bazı diğer toplumlarda genel olarak bu durumun normal karşılanmasından dolayı evlilik durumunun olumsuz etkilendiğini dikkat çekti. Nikahın kutsal bir olay olduğunu ifade eden Yazar Kurucan “Önceden dinin ve toplumun insanlar üzerinde çok daha etkisi vardı, bundan dolayı insanlar yaşamlarını ona göre belirliyordu. Bu zamanda ise bu iki önemli unsurun insanlar üzerinde çok ta etkili olmadığını görebiliyoruz. Bundan dolayı birlikte yaşayan çiftler süreç içerisinde aile olma ihtiyacı hissetmiyor. Bu durumda gelecek nesilleri olumsuz etkiliyor. Bütün bunları düşünecek olursak evlilik oranın, önceki dönemlere göre düşmesinin önemli sebebi olarak çiftlerin nikahsız birşekilde yaşaması olarak görebiliriz. İşeklinde düşüncelerini açıkladı.

Yine aynı araştırmaya göre 18- 24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 45’ i evlenirken bu sayı 2010 yılında ise yüzde 9’a  düştü. Bu orandaki değişkliğin sebebi olarak ise gençlerin kariyer yapmak için uzun yıllar okuması gerektiği için genç yaşta evlenmeyi tercih etmediği gösteriliyor.Erkeklerin evlilik ile tanışma yaşı 28, kadınların ise 26 olarak belirlendi. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.