Terlikle araç kullanmayın!

Terlikle araç kullanmayın!

Okulların açılması ile trafik yoğunlaştı. Araçlarıyla uzun yola çıkacaklara ise uzmanlardan önemli bir uyarı geldi: “Uykusuz, yorgun ve terlikle araç kullanmayın.”

Trafikten Sorumlu Edgewater İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri , uykusuzluk ve yorgunluğun kazaları tetiklediğini söyledi. Uykusuzluğun, alkol ve uyuşturucunun etkisi altındayken araç kullanmak gibi sürücüyü olumsuz etkilediğine ve ciddi trafik kazalarına neden olduğuna dikkat çeken yetkililer, özellikle gece saat 12.00 ile sabah saat 06.00 arası mümkün olduğunca araç kullanılmaması gerektiğini dile getirdi. Araştırma bulgularına göre, 8–9 saatten fazla araç kullanıldığında, yorgunluk ve dikkat dağılmasına bağlı ciddi sorunlar başlamakta, sürücülük performansı olumsuz etkilenmekte ve kaza riski önemli ölçüde artmaktadır. Özellikle kamyon sürücülerinin yorgunluğa ve uykusuzluğa bağlı kazalara daha yatkın oldukları görülmektedir.

Yapılan araştırmalara göre kaza kusurları arasında yüzde 22’lik oranla hatalı sollama ve yüzde 17,1’lik oranla da yorgun ve uykusuz araç kullanmanın kaza sebepleri arasında önemli yer tutuyor Yetkililer “Uyku geldikten sonra alınan önlemlerin etkisi çok fazla sürmemektedir. En fazla sürücülerin uyuyabilecek bir yer bulmalarına yetecek kadar bir süre için etkili olabilmektedir. Kafein alımı, radyo dinlemek, araçtan inip kısa bir yürüyüş yapmak, camı açmak gibi geçici önlemler kesinlikle iyi bir uyku alışkanlığının yerini almamalı ve uykusuz sürücülerin varacakları yere güvenle varmalarını sağlayacak etkili stratejiler olarak algılanmamalıdır.En fazla 2 saat ya da 180–190 kilometre aralıksız araç kullanılmalı, yolculuk sırasında mutlaka yarım saat dinlenilmelidir.”” diyor ve ayrıca sürücülerin pedal hâkimiyeti için ayağı kavrayan spor ayakkabıları tercih etmelerinin tavsiye ediyor

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.