Çocukların kariyer planı yapılırken kişilik tipine bakılmalı

Çocukların kariyer planı yapılırken kişilik tipine bakılmalı

Eğitimci yazar Onur Yeşilçavdar, kişinin özel ve iş yaşantısında başarılı ve mutlu olabilmesi için ilk adımın, kendisini derinlemesine tanıması ve kişiliği hakkında detaylı bilgi sahibi olması olduğunu söyledi.

Yeşilçavdar, “Kişinin kendi güçlü ve zayıf yönlerini bilmesi kadar önemli olan başka bir konu da çocuklarımızın kariyer planlarını yaparken hangi kişilik tipine girdiklerini öğrenmektir.” dedi.

Yeşilçavdar, herkesin değişimi kendisinden başlatarak gelişmesi gerektiğini, kişilik tiplerine göre herkesin güçlü ve zayıf yönleri olabileceğini söyledi. Hayattan örnekler aktararak 10 çeşit insan tipi bulunduğunu, bu insanların kendi kişilik ve karakteristik tiplerine göre görev verilebilirse başarılı olabileceğini, aksi takdirde başarısızlığın kaçınılmaz olacağını anlattı. Onur Yeşilçavdar, “kişinin kendisinin güçlü yönlerini keşfetmesini ve zayıf yönlerini farketmesini sağlayacaktır. Sonunda kendimizin, ailemizin ve çocuklarımızın hangi kişilik tipine girdiğini ve tipin özelliklerini öğrenme ve anlama imkânı doğacaktır. Kendimiz, eşimiz ve çocuklarımızı, bilimsel bir teknikle yeniden analiz ederek daha iyi tanıma ve değerlendirme fırsatı bulacağız.” dedi. Hayatın anlamının kuru ve renksiz başarılarda olmadığına dikkat çeken Yeşilçavdar, kazanılan değerlerin paylaşabildiği anlarda saklı olduğunu vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.