Bebeklerde uçuğa dikkat

Bebeklerde uçuğa dikkat

Kış aylarında daha sık görülen uçuk, çocuklarda göz ve parmak gibi yerlerde çıktığında öldürücü beyin iltihabına sebep olabiliyor. Uzmanlar ise uyarıyor: “Uçuk oluşan dudaklarla bebekleri öpmeyin! Aynı havlu ve kaşığı kullanmayın.”
Dudak, ağız ve burun delikleri çevresinde herpes virüsünün neden olduğu uçuk, özellikle kış aylarında yoğun görülüyor. Uzmanlar, uçuğun, öpme, aynı havlu, kaşık ve çatal gibi eşyaların kullanılması ile başkasına bulaşabildiğine dikkat çekiyor. Uçuk virüsünün, özellikle bağışıklığı zayıf bebek ve yaşlılarda ölümcül beyin iltihabına sebep olabileceği uyarısında bulunuluyor.
Stres, soğuk algınlığı, grip, ateş, aşırı güneş ışınları, yorgunluk, uykusuzluk, aşırı alkol ve diğer enfeksiyonların uçuğa sebep olduğu söyleniyor. Uçuk, 6 yaşından küçüklerde, göz çevresi, parmaklar gibi değişik yerlerde çıkıp  uçukla birlikte başta şiddetli ağrı yapabiliyor Sarı renkli olursa tehlike arz edebiliyor. Uzman, “Bu virüsler bağışıklık durumunun zayıfladığı durumlarda etken hale geçer. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf bebek ve yaşlılarda herpes enfsefaliti denilen bir çeşit ölümcül beyin iltihabına neden olabiliyor. Uçuk oluşan dudaklarla bebekler öpülmemelidir.” diye konuşuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.