30 yıldır dua edilen şehitlik, Bizans mezarlığı çıktı

30 yıldır dua edilen şehitlik, Bizans mezarlığı çıktı

Balıkesir’in Erdek ilçesinde 30 yıldır her Zafer Bayramı’nda şehitlik diye ziyaret edilen mezarlığın Bizans mezarlığı olduğu ortaya çıktı.

Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından görevlendirilen 10 kişilik heyet, yaptığı çalışma sonucunda bu yöndeki bilgiye ulaştı. Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, “Garnizon Komutanlığı geriye dönük incelemesinde, bahse konu alanın şehitlik olarak kayıtlarda bulunmadığını tespit etti. İlçe Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığı olarak şehitlik diye bilinen mezarlık ziyaretini ve burada yapılacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını programdan çıkardık.” dedi.

Bandırma Müze Müdürlüğü Müze Uzmanı Zeliha Doğan da, “Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından Müze Müdürlüğü’nden görüş istendi. Bunun üzerine araştırma kazısı yapıldı. Alanda yapılan kazı sonuçlarını bir rapor haline getirerek Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderdik. Bölgede 1914-1915 yıllarındaki savaşta yaralanarak Erdek’te hastaneye gönderilen ve hayatını kaybeden askerlerin mezarları da bulunuyor. Bunun yanı sıra 1980’li yıllarda görev şehidi askerlerin de mezarları var. Bu konuda son kararı Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu verecek.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.