Süper sevinç Real Madrid’in

Süper sevinç Real Madrid’in

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Real Madrid ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, 39. UEFA Süper Kupa maçında karşılaştı. Real Madrid, Sevilla’yı 2-0 yenerek UEFA Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Galler’in Cardiff şehrinde oynanan maçta Real Madrid’e kupayı getiren iki golüde Ronaldo kaydetti. İlk golünü 30. dakikada atan Ronaldo, ikinci golünü ise 49. dakikada kaydetti.

İlk 20 dakikanın ardından baskısını arttırak golün sinyalini veren Real Madrid 30. dakikada Gareth Bale’in soldan gerçekleştirdiği ortada, Cristiano Ronaldo arka direkte yaptığı vuruşla, Real Madrid’i Süper Kupa’da 1-0 öne geçirdi. Real Madrid, attığı golden sonra Sevilla savunmasının arkasına doğru atılan toplarla ve ceza sahasına yapılan ortalarla pozisyon üretmeye çalıştıysa da farkı arttıramadı ve soyunma odasına Sevilla karşısında 1-0 önde girdi.

İkinci yarının 49. dakikasında, Cardiff’te Cristiano Ronaldo bir kez daha sahneye çıktı. Benzema’nın pasında ceza sahasında topla buluşan Portekizli yıldız, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşla kaleci Beto’yu bir kez daha avladı. Real Madrid bu golle Süper Kupa’da farkı 2’ye çıkardı. Son 15 dakikada da hata yapmayan Real Madrid, Sevilla’yı 2-0 yenerek tarihinde 2. kez UEFA Süper Kupası’nı müzesine götürmeyi başardı.

BALE, DOĞDUĞU ŞEHİRDE KUPA SEVİNCİ YAŞADI

İki İspanyol ekibinin de ikinci kez müzesine götürmek istediği UEFA Süper Kupa maçının Cardiff’te oynanması Madrid ekibinin yıldız futbolcusu Gareth Bale için karşılaşmayı daha da özel kıldı. Cardiff’te 1989 yılında doğan Bale, dün maçın oynanacağı stada gelişinde Galli futbolseverler tarafından coşkuyla karşılanmıştı.

33 bin kişilik Cardiff City Stadı, karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala tamamen doldu. İki İspanyol ekibinin mücadele ettiği maçı İspanya’dan gelen çok sayıda futbolsever de tribünden takip etti. Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finalinde yine bir İspanyol ekibi olan Atletico Madrid’i 1-0 yenerek elde etmişti. Mor Menekşeler lakaplı Real Madrid, Süper Kupa’yı da yine bir İspanyol ekip olan Sevilla’yı 2-0 mağlup ederek ikinci kez müzesine götürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.