Sultanlara Dominik freni

Sultanlara Dominik freni

FIVB Dünya Bayanlar Voleybol Grand Prix’i E Grubu maçında Türkiye, Dominik Cumhuriyeti’ne takıldı: 2-3. Filenin Sultanları, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada rakibine yenilmekten kurtulamadı. Grubunda ilk mağlubiyetini alan Ay-Yıldızlılar, bugün Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

FIVB Bayanlar Dünya Grand Prix ikinci turunda Filenin Sultanları Dominik Cumhu-riyeti’ne 3-2 yenildi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta konuk ekip yaptığı etkili savunmayla turnuvadaki ilk galibiyetini elde ederken milli takımımız da ilk yenilgisini almış oldu. Milli takımımızın bugünkü rakibi ise Sırbistan.

    Karşılaşmaya müthiş bir enerjiyle başlayan konuk ekip, özellikle bloklarda millilerimize geçit vermedi. Blok-aut sayılarla arayı iyice açan Dominik Cumhuriyeti ilk teknik molayı 8-2 önde tamamladı. Mola dönüşü taktik servislerde başarılı olan Ay-Yıldızlılar hücumlarda da hızlı olunca sayılar kazanarak aradaki farkı eritti. 16-13’lük ikinci teknik molanın ardından Neriman-Bahar ikilisi bloklarda etkili bir oyun ortaya koydu. Karşılıklı sayılarla geçilen setin son bölümünde savunmada hatasız oynayan milliler seti 25-23 kazandı.

Taraftarının büyük desteğiyle ikinci sete giren milliler ilk teknik molayı 8-3 önde tamamladı. Neriman’ın hücumlardaki performansı Gözde ve Kübra’nın bloklardaki tecrübesiyle milliler ikinci molayı da 16-11 önde geçti. Savunmada problem yaşayan ve arka alandan manşet çıkartmakta zorlanan rakibi karşısında kolay sayılar bulan Sultanlar, seti 25-19 kazanarak durumu 2-0 yaptı. Üçüncü sette oyundan biraz düşen milli takımımız teknik molaları 8-7 ve 16-14 geride tamamladı. Setin son bölümünde bloklarda daha etkili olan Dominik Cumhuriyeti 25-22’lik setin sonrasında durumu 2-1 yaptı. Çekişmeli geçen dördüncü seti 25-22 kazanan Dominik Cumhuriyeti durumu 2-2’ye getirdi. Final serisini de 15-9 kazanan Dominik Cumhuriyeti karşılaşmadan 3-2 üstün ayrılan taraf oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.