Real Madrid’in yeni hocası Zidane

Real Madrid’in yeni hocası Zidane

Real Madrid’de Pazartesi günü Rafael Benitez’in kovulmasının ardından akımın başına Zinedine Zidane getirildi.

Salı günü ilk basın toplantısını yapan Zidane, Real Madrid ile her kupayı kazanmak istediğini belirtti.

Copa del Rey’den uygun olmayan oyuncu oynattıkları için çıkarılan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde ilk 16’da ve ligde de lider Atletico Madrid’in dört puan gerisinde.

Zidane, “Takım olarak şu an hem lig hem de Şampiyonlar Ligi’ni kazabilecek durumdayız. Bizim amacımız ikisini de kazanmak” dedi.

Takıma olumlu yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Zidane, tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak biliniyor. Fransa milli takımı ile 1998’de Dünya Kupası’nı kaldıran Zidane’ın teknik direktör olarak ne yapabileceği büyük bir soru işareti.

Benitez uzun süre takımın oynadığı ve taraftarların istediği hızlı ve atak futbolu tercih etmiyordu. Zizou bu konuda ise, “Güzel ve iyi futbol oynayacağız. Atak yapacağız ama dengeli” dedi.

Real Madrid’in Başkanı Florentino Perez’in Pep Guardiola’nın Barcelona’da kazandığı başarıları kıskandığı bilinen bir gerçek. Bu sebeple aynı Guardiola gibi takımdan gelen iyi bir futbolcuyu genç yaşında teknik direktörlüğe getirmesi aynı mantığın ürünü olarak görülüyor. Bu formülün tutup tutmayacağı ise bir süre sonra belli olacak.

Zidane Real Madrid’in 12 yıl içinde 11’inci teknik direktörü oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.