Phelps artık spor tarihinde 3 kraldan biri

Phelps artık spor tarihinde 3 kraldan biri

Havuzlara veda edeceğini duyuran ve olimpiyat tarihinde gelmiş geçmiş en fazla madalya kazanan Michael Phelps, bireysel spor mücadelerinde isim yapmış dünyadaki en büyük 3 sporcudan biri oldu.

Kariyerinde olimpiyatları 22 madalya ile tamamlayan 27 yaşındaki Phelps, Roger Federer ile dünyada en fazla tanınan sporcuların başında gelen Muhammed Ali Kley ile birlikte ismi anlıacak.

Son olarak 4X100 Amerikan yüzme milli takımı ile birlikte altın madalya alarak Londra 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları’ndaki yarışları tamamlayan Phelps, bir sonraki olimpiyatlarda yer almayacağını açıkladı.

Basın toplantısında ‘‘30 yaşıma geldiğimde yüzmeyeceğim diye kendime söz verdim’’ diyen Phelps, 2016 yılında yapılacak olan olimpiyatlarda yer almayacağını söyledi. Şuan 27 yaşında olduğunu belirten Phelps, kalan 3 yıl süresince yüzmeye devam edeceğini kaydetti.

OLİMPİYATLARDA MADALYA SIRALAMASINDA ABD’NİN LİDERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Londra 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları İngiltere’nin başkentinde devam ederken ülkelerin madalya sıralamasında Amerika liderliğini sürdürüyor. Çin ile Amerika’nın nefes kesen madalya çkeişmesine ortak olacak başka bir ülke de görünmüyor.

Türkiye’nin henüz madalya kazanamadığı Londra’daki Yaz Olimpiyatları’nda en çok madalya kazanan ülke sıralaması şöyle oldu;


1: ABD; 26 altın 13 gümüş ve 15 bronz
2: Çin; 25 altın, 16 gümüş ve 12 bronz
3: İngiltere; 14 altın, 7 gümüş ve 8 bronz
4: Rusya; 3 altın, 15 gümüş ve 10 bronz
5: Japonya; 2 altın 10 gümüş ve 12 bronz
6: Fransa; 8 altın, 6 gümüş ve 8 bronz

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.