Londra Yaz Olimpiyatları görkemli tören ile açıldı

Londra Yaz Olimpiyatları görkemli tören ile açıldı

İki hafta sürecek olan ve dünyanın dört bir yanından 10 bine yakın sporcunun katıldığı Londra 2012 Yaz Olimpiyatları Oyunu dün görkemli bir tören ile başladı. 17 gün sürecek olan Yaz Olimpiyatları aynı zamanda da dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak biliniyor.

30. Yaz Olimpiyatlarının açılış töreninde 80 bin kişiye seslenen Olimpiyat Komitesi Başkanı Sebastian Coe, olimpiyatların insanlığın en güzel yanlarının kutlanması olduğunu söyledi.

Kimin yakacağı tartışması uzun süre devam eden Olimpiyat ateşini İngiltere’nin  genç sporcular yaktı. 204 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen sporcu geçişinde Türkiye adına bayrağı Kadın Voleybol Milli Takım kaptanı Neslihan Darnel taşıdı. 3 saat süren açılış töreni görsel bir şölene dönüşürken, koreografi Britanya adasında yaşamı tarihsel bir süreçte alışılmadık bir şekilde sergileme üzerine kuruluydu. Gösterinin özünde ise, Britanya toplumunun geçirdiği büyük devrimlerin görsel anlatısı yer alıyordu.

Yönetmen Danny Boyle’un tasarladığı ve yönettiği açılış töreninde Tarım Devrimi’nden Sanayi Devrimi’ne geçiş anlatılırken, İngiltere’yi bu yüzyıla taşıyan değerler betimlendi.

KRALİÇE PARAŞÜTLE ATLADI NUMARASI YAPTI


Açılış gösterisinin en çarpıcı bölümlerinden biri, James Bond serisinin oyuncularından Daniel Craig’in İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’le birlikte göründüğü kısa film oluşturdu.

Filmde Craig’e ”İyi Akşamlar Sayın Bond” diye hitap eden Kraliçe, daha sonra saraydan Bond’la birlikte ayrılıyor ve helikopterle Londra’nın en iyi bilinen sembollerinin üzerinden geçerek kentin doğusundaki Stadyum’a doğru seyrediyor.

Film görüntülerinden yeniden stadyuma geçildiğinde ise, helikopterden James Bond’u ve Kraliçe’yi canlandıran dublörlerin atlayışından sonra Kraliçe alkışlar arasında Stadyum’da Kraliyet locasındaki yerini aldı.

Gösterinin en sıkı korunan sırlarından biri de, meşalenin yolculuğu oldu. Thames Nehri üzerinde, eski İngiltere Milli Futbol takımı kaptanı David Beckham’ın kullandığı sürat teknesiyle stadyumun bulunduğu kentin doğusuna taşınırken, Olimpiyat ateşinin yakılması ve havai fişek gösterisiyle tören son buldu.

Amerika’da Olimpiyat açılışı gösterisinin hakkını alan NBC televizyonu bu şovu banttan vermesi ise tepki çekti. Amerikalılar, dört yılda bir defa yapılan yaz olimpiyatları şovunu bu defa canlı izlemeyemedi.

Diğer yandan Londra’daki Yaz Olimpiyatları Oyunu’nun açlış törenine gide First Lady Michelle Obama, Amerikan olimpiyat takımı ile vakit geçirdi. Milli sporcular ile tek tek ilgilnen Bayan Obama, sempatik davranışları ile İngiltere basının da ilgi odağı oldu. İngiltere basını, Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney’in açtığı krizi Bayan Obama’nın telafi ettiği yönünde yorumlar yaptığı görüldü.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.