LeBron’lu Miami NBA şampiyonu

LeBron’lu Miami NBA şampiyonu

James LeBron, şampiyonluk umuduyla geldiği Miami Heat’te rüyasına kavuştu. Heat’i NBA şampiyonluğuna taşıyan LeBron, kendisi de ilk defa çampiyonluk yüzüğünü parmağına taktı.

Önce Doğu Konferansı finalinde Boston Celtic’e karşı ardından da NBA şampiyonluğu için karşı karşıya geldikleri Oklahoma City’e (Thunder) basketbol dersi veren LeBron, Heat’in şampiyonluğa uzanmasında en etkili oyuncu oldu.

Perşembe akşamı Miami de oynanan 5. maçını da kazanan Miami Heat,  seride durumu 4-1’e getirerek bu yıl NBA şampiyonu olarak kupayı kaldırdı. Son maçta da sahanın en iyilerinden olan LeBron, 26 sayı, 11 ribound ve 13 asistle maçı tamamladı. Heat, Thunder’ı 121-106 yenerek mutlu sona ulaştı. Heat, geçen yıl da NBA şampiyonluğu için final oynamış ancak 6. maçta Dallas’a boyun eğerek kupayı kıl payı kaçırmıştı.

 
ct-spt-0622-nbafinals-002
Maç sonunda görüşlerini açıklayan LeBron, Cleveland’dan (Heat’ten önceki takımı) zor ayrıldığını ancak kariyer geleceğini Miami’de gördüğünü belirterek, kazandıkları şampiyonluk için ‘‘Bu benim için herşey’’ ifadesini kullandı. LeBron, iki yıl önce ayrıldığı Cleveland takımının taraftarlarından büyük tepki görmüş, sert eleştiriler almıştı. LeBron, o dönem Cleveland’dan ayrılma nedenini; uzun yıllar beklemesine karşın takımın şampiyonluğu için yöneticilerin gerekli transferleri yapmamasını öne sürmüştü. O dönem LeBron, Miami’nin transfer teklifini şampiyon olabilecek bir takım kurulması şartıyla kabul ettiğini açıklamıştı.

Playoflarda en değerli oyuncu da (MVP) seçilen LeBron,  dışında Miami Heat’in şampiyonluğunda Dwyane Wade ile Chris Bosh’un da katkıları büyük oldu. Son maçta Bosh 24, Wade ise 20 sayı ile oyunu tamamladı.

Miami’nin şampiyonluğa ulaştığı son maçta gecenin en skorer oyuncu Thunder’dan 32 sayı 11 ribaound ile Kevin Durant oldu. Durant LeBron’dan sonra final maçlarında en formda oyuncu olarak dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.