Kızlar Türkiye’ye ilk altınını kazandırdı

Kızlar Türkiye’ye ilk altınını kazandırdı

Londra Olimpiyatları, bayanlar 1500 metre finallerinde tarih yazdık. Ay-yıldızlı atletlerimizden Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, ilk iki sırayı alarak, altın ve gümüş madalyayı kazandı. Aslı ayrıca, Türkiye’nin oyunlar geçmişinde, atletizm dalında ilk altınını alan sporcu unvanına erişti.


Londra Olimpiyatları’nda, bayanlar 1500 metre finalinde atletlerimiz Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut gümüş madalya aldı. Olimpiyat Stadı’ndaki yarışta Aslı 4.10.23’lük derecesiyle birinciliği, Gamze 4.10.40 ile ikinciliği elde etti.

Koşunun başlamasıyla 1992 doğumlu Gamze Bulut ve 27 yaşındaki Aslı Çakır Alptekin, öndeki grupta yer aldı. Gamze, ilk 400 metreyi lider geçerken, Aslı Çakır Alptekin ilk 5’in içindeydi. Son tura Gamze lider girdi. Bitime 300 metre kala atağa kalkan Aslı, liderliği ele geçirdi. Son düzlükte de önde bulunan Aslı, finişe kadar üstünlüğünü korudu.

Gamze de yarışı ikinci sırada bitirince Türkiye olimpiyat oyunlarında 1500 metreyi iki madalyayla kapattı. Bronz, 4.10.74 ile Bahreynli Jamal Maryam Yusuf’a gitti.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen son Avrupa Şampiyonası’nda da Aslı altın, Gamze gümüş madalyaya uzanmıştı. Ayrıca Aslı, Türkiye’nin olimpiyat oyunlarında atletizm dalındaki ilk altın madalyasını alan sporcu unvanına erişti.

Türkiye daha önce 1948 Londra Olimpiyatları’nda 3 adım atlamada Ruhpi Sarıalp ve Atina 2004’te çekiç atmada Eşref Apak ile bronz, Pekin 2008’de 5 bin ve 10 bin metrede Elvan Abeylegesse ile 2 gümüş madalya kazanmıştı.

Aslı ve Gamze’nin mutluluğunu paylaştıklarını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Bayrağımızı göndere çektirdiler. Allah ne muratları varsa versin. Gözlerinden öpüyoruz. Kendilerini yürekten kutluyoruz.” dedi. İkilinin üzerinde emeği olan herkesi tebrik eden ve diğer sporculardan da aynı başarıyı beklediğini kaydeden Kılıç şöyle devam etti: “Sırada Bahri Tanrıkulu var. Serbest güreşçilerimizden de beklentilerimiz yüksek. İnşallah sporcularımız son gün, son dakikaya kadar bu mücadelelerine devam eder.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.