Harlem Globetrotters’dan çocukların obeziteyle mücadelesine destek

Harlem Globetrotters’dan çocukların obeziteyle mücadelesine destek

Basketbolu komedi ve şovla birleştiren Harlem Globetrotters takımı hünerlerini, genç ve çocukların obeziteyle mücadelesine katkıda bulunmak amacıyla sahalardan Washington sokaklarına taşıyor.


Genç ve çocukların obeziteyle mücadelesine katkıda bulunmak amacıyla, basketbolu,  sahalardan Washington sokaklarına taşıyan Harlem Globetrotters takımı, genç ve çocuklar için yazın faaliyet gösteren sağlık ve spor merkezlerini tek tek gezerek etkileşimde bulunacak. Takımın gard oyuncusu Cheese Chrisholm, ‘Biraz Oyun Zamanı Gereklidir’ anlamına gelen SPIN adını verdikleri programla çocukları daha aktif olmaları gerektiği konusunda uyardıklarını söyleyerek, çocukların obeziteden kurtulmaları gerektiğine dikkat çekti. Çocukların pek çoğunun çok fazla bilgisayar oyunu oynadığını ve televizyon izlediğini belirten Chrisholm, “Dışarı çıkıp aktif olmaları gerektiklerini anlamalılar” dedi.


1,57 metrelik kısa boyuyla dikkat çeken bir diğer takım oyuncusu Too Tall Hall (Çok Uzun Hall) ise, standart ‘basketbol uzunluğuna’ erişemeyen çocukların sağlık ve spor merkezlerine, özellikle de basketbola olan ilgisinin artmasını umduğunu dile getirerek, “Her çocuk çok uzun bir boya kavuşamayabilir. Bu yüzden beni gördükleri zaman onlar için bir umut kaynağı oluyorum” şeklinde konuştu.


Sağlık ve spor merkezlerinin Amerika’daki çocukların obeziteyle savaşına destek vermesini de ümit ettiğini belirten Hall, çocukların dışarı çıkıp egzersiz yapmalarının önemli olduğunu vurguladı.


Harlem Globetrotters Haziran ayından Temmuz’a kadar Amerika genelindeki 330 sağlık ve spor merkezini gezecek. Program, Başkan Barack Obama ve First Lady Michelle Obama’nın, Amerika’daki gençlerin sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmeleri gerektiğinin altını çizdiği bir dönemde hayata geçiriliyor. Bu inisiyatifin bir parçası olan Globetrotters’ın SPIN adını verdikleri programı da Başkan’ın Sağlık, Spor ve Beslenme Konseyi ile bağlantılı olarak yürütülecek.


ABD Hastalık Kontrol Merkezi’nin verilerine göre Amerika’daki çocukların yüzde 17’si obeziteyle mücadele ediyor.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.