Chiellini’den Suarez’e destek

Chiellini’den Suarez’e destek

Dünya Kupası’nda Giorgio Chiellini’yi omzundan ısırdığı için FIFA tarafından 9 milli maç ve 4 ay futboldan men cezasına çarptırılan Uruguaylı yıldız Luis Suarez’e İtalyan rakibinden destek geldi.

Kendisine ait Instagram hesabından yaşanan gerilimle ilgili değerlendirmede bulunan Chiellini, Suarez’e verilen cezanın abartılı olduğunu savundu. Juventus’ta forma giyen 29 yaşındaki İtalyan savunmacı, “Suarez’e karşı intiam duygusu taşımıyorum. O maçta yaşananlar sahada kaldı. Yeşil zeminde aldığımız sonuç beni hayal kırıklığına uğrattı. Şu an için aklımda yalnızca Suarez ve ailesi var. Gerçekten çok zorlu bir süreç yaşayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Ülkesinde bir televizyon programına üzerinde “Luisito, seninleyiz” yazan bir tişörtle katılan dünya futbolunun efsane isimlerinden Diego Maradona da Suarez’e verilen cezanın çok ağır olduğunu söyledi. Arjantinli unutulmaz isim, “Suarez birini mi öldürdü? Futbolda anlaşmazlıklar her zaman olur. Neden onu Guantanamo’ya yollamıyorsunuz?” diyerek Uruguaylı golcüye sahip çıktı.

Bu arada aldığı ceza sonrası arkadaşlarıyla vedalaşarak özel uçakla ülkesine dönen Luis Suarez, başkent Montevideo’da kahramanlar gibi karşılandı. Binlerce Uruguaylı saatlerce Carasco Havaalanı’nda Suarez’in gelişini FIFA aleyhine “FIFA Go home” ve “Mafya FIFA” sloganları atarak bekledi. Öte yandan FIFA tarafından tarihi bir ceza alan Luis Suarez’e bir kötü haber de sponsorlarından geldi. Liverpool’da forma giyen 27 yaşındaki yıldızın sponsorlarından bir şirket, Uruguaylı futbolcu ile aralarındaki anlaşmayı feshettiklerini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.