Brezilya’ya elenen Şili şampiyon gibi karşılandı

Brezilya’ya elenen Şili şampiyon gibi karşılandı

FIFA 2014 Dünya Kupası’nda ikinci turda Brezilya’ya penaltılarda 4-3’lük skorla elenen Şili, ülkesinde binlerce taraftarın coşkulu tezahüratlarıyla karşılandı.

Dünya Kupası’nda B Grubu’nda İspanya, Hollanda ve Avustralya ile girdiği yarışta 6 puanla ikinci sırada 2. tura yükselen Şili, Brezilya’ya elenmişti.

Grupta sürpriz yapması beklenen ülkeler arasında gösterilen ve 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle gruptan çıkan Şili’nin ev sahibi Brezilya karşısında ortaya koyduğu mücadele otoritelerden tam puan almıştı.

Brezilya karşısında normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta, penaltılar sonunda Brezilya, Şili’ye 4-3 üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükselmiş, Şili ise elenmişti.

ŞAMPİYON GİBİ KARŞILANDILAR

Dünya Kupası’na veda eden milli takım kafilesi Şili’de taraftarlar ve devlet erkanı tarafından şampiyon gibi karşılandı.

Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachellet, La Mondela Sarayı’nda (Cumhurbaşkanın köşkü) milli takım oyuncularını kabul etti ve futbolcuları tek tek tebrik ederek kutladı.

Futbolcuları karşılamak için binlerce taraftar sarayın önünde toplandı. Futbolcular, La Mondela Sarayı’nın balkonundan kendilerine sevgi gösterisinde bulunan taraftarları selamladı.

Orta saha oyuncusu Arturo Vidal, “Gelecek sene Amerika Kupası’na ev sahipliği yapacağız, umarım Şili kazanacak. Belki rövanşımızı da alırız.” dedi.

Şili Milli Takımı’nın teknik direktörü Jorge Sampaoli ise yaptığı açıklamada, “Maçın uzatma bölümünün sonunda 120. dakikada topun direğe çarptığı an bizim tarih yazma anımız olabilirdi. Şilililer için tarihi bir an olabilirdi.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.