Beyzbolda heyecan arttı: Red Sox durumu 2-2 taşıdı

Beyzbolda heyecan arttı: Red Sox durumu 2-2 taşıdı

Amerika’da ekim ayı beyzbol finallerinin yapıldığı ay olarak bilinir. Dünya Şampiyonluğu (World Series) için final maçı oynayan Ulusal Lig Şampiyonu St. Louis Cardinals ile Amerikan Ligi Şampiyonu Boston Res Sox’ın 7 serilik final mücadelesinin dördüncü karşılaşmasını Red Sox kazandı.

St. Louis de yapılan karşılaşma baştan sona çekişmeli geçti.  Maçın 3. bölümünde 1-0 öne geçen Cardinals takımına Red Sox, 5. bölümde karşılık vererek beraberliği yakaladı. David Ortiz ya da takma adıyla ‘Big Papi’nin sayısı seride 2-1 geride olan Red Sox için adeta hayata dönüş oldu. Red Sox, maçın 6.cı bölümünde ise Jonny Gomes’in sayı turu (homerun) vuruşuyla 4-1 öne geçti. Maçın kaderini değiştiren 6. bölüm bir anlamda da Red Sox’ın rakibi karşısında seride kolay kolay pes etmeyeceğini gösterdi.

 

Mücadelenin 7. bölümünde bir sayı yapmayı başaran Cardinals, 9.cu ve oyununda son bölümünde sayı bulamayınca maçtan 4-2 yenik ayrıldı.

 

Boston’da yapılacak olan 5.ci ve 6.cı maçlar öncesi moral bulan Red Sox’ın 2007 yılından bu zamana kadar Dünya Şampiyonluğu bulunmuyor. Red Sox tarihinde ise 7 defa Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.

 

St. Louis Cardinals ise en son olarak Dünya Şampiyonluğunu 2011 yılında elde etmeyi başarmıştı. Cardinalslar bugüne kadar şampiyonluk ipini 11 defa gögüslemeyi başardı.  

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.