Ahıskalı Jabrail, üç yıldır Illinois’in güreş şampiyonu

Ahıskalı Jabrail, üç yıldır Illinois’in güreş şampiyonu

Jabrail, Illinois’un yaşıtları arasındaki en iyi güreşçisi. Katıldığı müsabakalarda rakiplerini 10 saniye kadar kısa sürelerde nakavt ediyor.

01jabrail1Aurora’da yaşayan Ahıska Türklerinden bir ailenin oğlu olan Jabrail aile sporu olan güreş geleneklerini sürdürmeye devam ediyor. Jabrail, yedi yaşından buyana katıldığı İllinois güreş müsabakalarında birincilik elde ediyor. Hızlı ve kuvetli olmasının yanısıra katlıdığı turnuvalarda Türk olduğu için de ilgi odağı haline geliyor.

Her yıl düzenlenen ve 4 ay süren güreş müsabakalarının yenilmeyen güreşçisi Jabrail yaş sınırından dolayı katılamadığı Amerika Birleşik Devletleri güreş olimpiyatlarında Türk kimliğini temsil edip ülke şampiyonu olmayı çok istiyor. Sporcu bir aileden gelen Jabrail’in dedesi, babası, amcası ve şimdi de ondan esinlenerek amcasının çocukları güreş ile ilgilniyor. Jabrail’in Babası Mustafa Khurshidov, “Amerikalı arkadaşlarının aileleri yine çok güzel performans gösterdi dün akşam yemeğinde Jabrail’i konuştuk diyorlar” dedi. Khurshidov sözlerine şunları ekledi: “Çocukları meşgul edip yönlendirmek lazım, başarının nerden geleceği belli olmaz. Ben yapamam edemem dememek lazım yenilse dahi bir dahaki sefere neden kazanmayayım demek lazım.” Hedeflerinden biri de Amerika Şampiyonu olmak olan Jabrail’in 24 tane madalyası var.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan turnuvada bu kez tek Türk Jabrail değildi. Amcasının oğlu Aslan ve babası Türk annesi Amerikalı İbrahim Yakışan madalya için güreşenler  arasındaydı. Bu genç güreşçileri ailelerinin dışında desteklemeye gelenler de vardı.

Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız da pazar günkü turnuvalarda gençlere destek olmaya gelmişti. Jabrail’in raundından sonra Yıldız, “Maçın keyfini çıkartamıyoruz bizim çocuk rakiplerini hemen yeniyor” dedi.

Preferences

Preferences

Preferences

§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0

=
Backspace

Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]

Return

capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;

shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift

English

Deutsch

Español

Français

Italiano

Português

Русский

alt

alt

Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.