A Milliler, Budapeşte’den galibiyetle dönebilecek mi?

A Milliler, Budapeşte’den galibiyetle dönebilecek mi?

A Milli Takım’ımız, 2014 Dünya Kupası Elemeleri’ndeki dördüncü maçında bugün Macaristan’a konuk olacak. TSİ 21.30’da başlayacak zorlu mücadeleyi İtalyan Orsato yönetecek. İstanbul’daki 1-0’lık sürpriz Romanya mağlubiyetiyle sarsılan Ay-Yıldızlılarda, üst üste gelen sakatlık haberlerine bir yenisi daha eklendi. Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül’ün ardından Arda Turan da kadrodan çıkarıldı.

A Milli Futbol Takımı’mız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’ndaki dördüncü maçında Macaristan’a konuk olacak. Başkent Budapeşte’deki Ferenc Puskas Stadı’nda, TSİ 21.30’da başlayacak mücadeleyi İtalyan Daniele Orsato yönetecek. İstanbul’daki 1-0’lık sürpriz Romanya mağlubiyetiyle büyük ağır yara alan Ay-Yıldızlılar için bugünkü karşılaşmanın önemi bir kat daha arttı. Puan kaybına tahammülü olmayan Milliler, kritik 90 dakikaya mutlak 3 puan parolasıyla çıkacak; ancak sakatlıklara dün bir ismin daha eklenmesi keyifleri kaçırdı.

Romanya randevusu öncesinde Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’ın kadrodan çıkarılmasının ardından Mehmet Topal ve Gökhan Gönül’den gelen haberler yüzleri asmıştı. İstanbul’da pazar günkü son antrenmana sağ ayak bileğinde bulunan ağrılar sebebiyle katılmayan Arda Turan, Macaristan’da forma giyemeyecek. Bu ülkeye götürülen başarılı futbolcunun ağrıları azalmayınca sağlık heyeti ve Teknik Direktör Abdullah Avcı, yıldız futbolcunun oynamaması yönünde bir karar aldı. A.Madrid’in yeteneği, kadrodan da çıkarıldı. Bu gelişme, Avcı’nın planlarını altüst etti.

Zorunlu revizyona gidecek olan Avcı’nın, dörtlü defans kurgusunda ciddi bir rotasyon yapması beklenmiyor. Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ beke Serdar Kurtuluş monte edilecek. Orta alanda, Mehmet Topal’ın boşluğunu Nuri Şahin’le doldurmayı, Caner Erkin’i de kullanmayı düşünen Abdullah Avcı’nın, Romanya önünde bekleneni veremeyen Sercan Sararer’in yerine sol kanatta Emre Çolak ya da Mehmet Ekici’ye şans tanıyacağı öğrenildi. Avcı, Umut Bulut’u ise ileri uçta yine tek forvet olarak görevlendirmeyi planlıyor.

KULAKLAR, ROMANYA-HOLLANDA MÜCADELESİNDE

Kadro seçimi ve ilk 11 tercihiyle eleştirilen genç çalıştırıcı yönetimindeki ekibimiz, 3 puanla dördüncü sırada bulunuyor. Sadece Estonya karşısında (3-0) yüzü gülen Kırmızı-Beyazlılar, Hollanda ve Romanya sınavlarında (1-0) tutunamamıştı. Sandor Egervari idaresindeki Macarlar ise ilk 3 maç sonrası 6 puanla 3. basamakta. Rakip, Andorra (5-0) ile Estronya’yı (1-0) geçerken Hollanda’ya 4-1 kaybetmişti. Türkiye’nin boy gösterdiği D Grubu’nda bugün ayrıca Romanya-Hollanda ve Andorra-Estonya maçları oynanacak. Milliler, Macaristan’ı devirmenin hesaplarını yaparken, kulaklar Romanya-Hollanda müsabakasından gelecek sonuçta olacak. İlk 3 maçını kazanan Romanya ve Hollanda, Bükreş’te karşılaşacak. Portakalların galibiyeti, ikincilik hesapları yapan A Milli Futbol Takımı’mıza yarayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.