Yolsuzluk iddiası, ünlü senatörün kampanya danışmanını görevinden etti

Yolsuzluk iddiası, ünlü senatörün kampanya danışmanını görevinden etti

Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell’in seçim kampanyasından sorumlu danışmanı Jesse Benton görevinden istifa etti. 2012 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday adayı Ron Paul’un politika direktörlüğünü yürüten Benton’un, bu dönemde binlerce dolarlık bir yolsuzluk skandalına karıştığı iddia ediliyordu.

İstifa kararını Senatör Mitch McConnell’ı korumak amacıyla aldığını söyleyen Benton, “Bunu yapmasaydım, senatörün yeniden seçilme şansını riske edebilirim. Bu karar beni üzdü ama Mitch için, Kentucky için ve ülkemiz için doğru olanı buydu” dedi.

Benton, McConnell’ın istifasını isteksiz bir şekilde kabul ettiğini söyledi.

Jesse Benton, Ron Paul ile çalıştığı dönemde, Iowa’da gerçekleştirilen parti içi ön seçimden önce kampanyaya yapılan binlerce dolarlık bağışı usulsüz şekilde değerlendirmekle suçlanıyor.

Hafta içinde Iowa eski eyalet senatörlerinden Kent Soreson’ın da dönemin Cumhuriyetçi aday adaylarından Michele Bachmann’a yapılan bağışları usulsüz bir şekilde Paul’ün seçim kampanyasına aktardığı ortaya çıkmıştı. Mahkemenin görülen davada Soreson’un suçlu olduğuna karar verdi. Bu kararın Benton için de örnek teşkil edebileceği belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.