Yeni göçmenlik yasası önümüzdeki hafta sonuna kadar netleşecek

Yeni göçmenlik yasası önümüzdeki hafta sonuna kadar netleşecek

 

Göçmenlik sistemini yeniden düzenlemeyi öngören yeni yasa tasarısının önümüzdeki hafta sonuna kadar netleşeceği açıklandı.


New York’un Demokratik Senatörü Charles Schumer, ‘Group of Eight’ (Sekiz Grubu) isimli partiler üstü oluşumun, yasa tasarısını geciktiren tüm ana çekincelerde anlaştığına değinerek 8 senatörün hukuki yardımcılarının tasarıyı hukuk diline çevirdiklerini belirtti. CBS televizyon kanalında yayınlanan ‘Face the Nation’ programında konuyla ilgili yorum yapan Schumer,  “Hepimiz sekizimiz de üzerinde hem fikir olmadan bir tasarının hazırlanamayacağı konusunda anlaşmıştık. Umut ediyorum ki bu anlaşma önümüzdeki hafta sonuna kadar sağlanmış olacak.” dedi. 4 Demokrat ve 4 Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi senatörden oluşan grubun üyelerinden Schumer, “Süreç boyunca bazı karışıklıklar yaşandı ancak sonuçta hepimiz anlaşacağımız bir noktaya geldik.” dedi.


Göçmenlik yasasının kabulü için gerekli tarihi bir  mutabakat ABD Ticaret Odası ve AFL-CIO’dan geldi. Amerika’nın en büyük ticari derneği olan US Chamber of Commerce (ABD Ticaret Odası) ve yine ülkenin en etkin işçi kurumu olan AFL-CIO ‘guest-worker program’ isimli çözüm önerisinde hem fikir oldu. Ülke sınırları içinde yasa dışı göçmenlerin istihdam edilmemesi için düşük ödemeli işçilerin bulunması ve ülkeye alınmasını öngören çözüm önerisi vatandaşlığa ulaşmak için açılan yolu da dışlamıyor. Uzun süredir Amerika’da yaşayan yasa dışı göçmenler gerekli adımları atarak yasal konuma geçebilecek.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.