Trump’tan CIA iddialarına cevap

Trump’tan CIA iddialarına cevap

Başkan seçilen Donald Trump, Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) Rusya’nın geçen ayki Başkanlık seçimlerine Trump’ın şansını artırması için müdahale ettiği yönündeki raporuna tepki gösterdi. Trump, raporu ‘saçma’ olarak niteledi.

Trump, “buna inanmıyorum, eğer CIA’ye bakarsanız çok karmaşıklık var, gerçekte kimse bilmiyor, eğer Rusya mı, Çin mi ya da başkası mı, bu bir yerlerde yatakta oturan biri de olabilir” dedi.

Fox News’a konuşan Trump, Barack Obama’nın siber saldırılarla ilgili gözden geçirme emrine karşı olmadığını da kaydetti. Bununla birlikte Trump, sadece Rusya dememelisiniz, diğer ülkeleri de dahil etmelisiniz ve belki diğer insanları” dedi. CIA, Rusya’nın Trump’ın kazanmasına yardımcı olduğuna dair güçlü şekilde inandığını belirtmişti.

Amerika istihbarat ajansları Rusya’nın sadece seçim sürecine karışmasığını aynı zamanda seçim kampanyasının son bölümünde de etkili olduğunu kaydetti. Bunun temeli Rusların Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi ile Demokratların organizasyonlarının bilgisayar sistemlerine sımzası olarak gösteriliyor. Demokratların emaillerinin basına sızdığı ancak Cumhuriyetçilerin emaillerinin basına sızmadığı belirtiliyor.

Trump’ın CIA raporuna eleşrilerinden önce Trump’ın geçiş ekibi de CIA’yi kınadı ve “Saddam Hüseyin’in kitle imha silahları olduğunu da söyleyen aynı insanlardı” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.