Trump yine bir, Carson ise ikinci durumda

Trump yine bir, Carson ise ikinci durumda

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkanlık önseçim yarışında ünlü emlak milyarderi Donald Trump’ın zirvedeki yeri engellenemiyor.

Siyasi uzmanların yakın zamanda popülaritesi düşecek dediği Trump’ın anketlere göre seçmen tabanında desteği azalmıyor. Bloomberg firmasının yaptığı son ankete göre 2016 başkanlık seçimleri için GOP’dan başkan aday adayı olan Doland Trump yine birinci çıktı. Trump’ın arkasından ise önceki ayda olduğu gibi ünlü emekli beyin cerrahı Ben Carson oldu.

Bloomberg tarafından kamuoyu ile paylaşılan anket sonucuna göre Donald Trump, muhafazakar seçmenin yüzde 24’ün desteğini almış görünüyor. En yakın rakibi Carson ise yüzde 20 ile Trump’ı takip ediyor.

Son haftalarda açıklanan tüm kamuoyu yoklamalarında üçüncü sırada görünen Florida Senatörü Marco Rubio yine bu ankette de yerini koruduğu görülüyor. Rubio ankete göre yüzde 12 destek almış durumda. Senatör Ted Cruz yüzde 9, Florida eski valisi Jeb Bush yüzde 6, New Jersey Valisi Chris Christie ise yüzde 4 olarak ankette yer aldı. Anketde diğer 8 başkan aday adayı ise yüzde 3 veya altında destek aldı.

Trump ile Carson’a destek verenlerin çoğunlukla IŞİD ile mücadele de izledikleri politikanın etkili olduğu kaydedildi. Yine bu ikilinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için ortaya koydukları duruşun başka bir etken olduğu aktarıldı.

Ankette dikkat çeken bir ayrıntı da Başkan Barack Obama’nın kaçak 11 milyon göçmen için izlediği politikaya yüzde 63 oranında destek çıkması oldu. Deneklerin yüzde 63’ü 16 yaşından önce ülkeye gelen, gerekli evraklar hariç diğer şartları yerine getiren kişilerin ülkede kalmasına olumlu baktığı görüldü.

Ankettin bin 2 kişiye telefon ile ulaşılarak hazırlandığı bilgisi verildi. ABD genelinde yapılan anket 15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiği de vurgulandı. Anketin yanılma payının ise artı-eksi yüzde 3.1 olduğu belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.