Trump, ‘Müslümanlar ABD’ye alınmayacak’ sözünden geri adım mı atıyor?

Trump, ‘Müslümanlar ABD’ye alınmayacak’ sözünden geri adım mı atıyor?

Cumhuriyetçi Parti’nin 8 Kasım’daki başkanlık seçimleri için başkan adayılığını neredeyse garantilemiş olan emlak milyarderi Donald Trump, başkan seçilmesi durumunda Müslümanların ABD’ye girişini yasaklama sözünden geri adım atıyor.

Cumhuriyetçi Parti’de devam eden önseçimlerde rakipsiz kalan Trump’ın partisinin Temmuz ayında yapacağı kurultayda resmi olarak başkan adayı olarak ilan edilmesinin önünde engel kalmamış görünmüyor.

Beyaz Saray’a seçilmesi durumunda ülkeye Müslümanların geçici süre ile girişlerinin yasaklanmasını geçen yıl seçim kampanyasında dile getiren Trump, uzun süre bu yasağı savundu. Ancak bu tutumu Cumhuriyetçi Parti içinde de rahatsızlığa yol açtı. Yasak teklifinden rahatsızlık duyanlardan birisi de Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan oldu. Parti yönetiminin araya girmesi ile Trump ve Ryan dün Washington DC de bir araya geldi.

Bu görüşmeden hemen bir gün sonra Trump, Müslümanların ülkeye girmesinin yasaklanması yönündeki seçim vaadi için, ‘‘bu sadece öneriydi’’ dedi. Fox News Radyo’ya konuşan Trump, ‘‘Bizim ciddi sorunlarımız var ve bu sadece geçici yasaktı. Kimse böyle bir şey için girişimde bulunmadı henüz, yalnızca öneriydi, ta ki olup bitenleri anlama adına’’ dedi.

Trump, önerisinin uygulanabilir ya da yanlış olabileceğini belirterek, ‘‘Bu sadece tehdit olan ‘İslami terörizmi’ doğru anlamak içindi’’ diye konuştu.

Trump, her ne kadar yasak çağrısının ‘‘öneri’’ olarak dile getirse de California eyaletindeki San Bernardino ve Paris terör eylemlerinden sonra yaptığı resmi açıklama kendisini yalanlıyor. Geçen yıl Aralık ayında seçim kampanyası Trump adına yaptığı resmi açıklamasında, ‘‘Donald J. Trump, tüm Müslümanların Amerika Birleşik Devletleri’ne girmesi durdurulmalı ta ki yöneticilerimizin olup biteni anlayana kadar’’ sözleri hala kayıtlarda mevcut.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.