Travyon Martin’in annesinden Clinton’a destek

Travyon Martin’in annesinden Clinton’a destek

Mahalle koruyucusu George Zimmerman tarafından 2012 yılında vurularak öldürülen siyahi genç Travyon Martin’in annesi Sybrina Fulton seçimlerde oyunu Hillary Clinton için kullanacağını açıkladı.

CNN’in sorularını yanıtlayan Fulton, “Clinton benim gördüğümü görüyor, adalet sistemi düzgün işlemiyor. Bu sitem sigara satarken,  yüksek sesle müzik dinlerken veya polise yanlış baktığını için, evinize dönmekteyken öldürülmenize katkı sağlıyor” dedi.

ABD’de her yıl 33 bin kadın, çocuk ve erkek ateşli silahlar yüzünden ölüyor.

Clinton Kasım ayında Chicago’da Fulton ve evlatlarını bu şekilde kaybetmiş siyahi anneler ile buluşmuştu. Clinton’ın yeni siah yasası için yaptığı çalışmaları inceleyen Fulton, “Bir anne ve büyükanne olarak beni gerçekten duyuyor ve kaybımın derinliğini anlıyor” diyerek Demokrat Parti’nin başkan aday adayına desteğini açıkladı.

Parkta oyuncak silahla oynarken polis tarafından vurulup öldürülen 12 yaşındaki Tamir Rice’ın annesi de Kasım ayındaki toplantıya katılmıştı. Rice’ın davası yeni tamamlandı ve büyük jüri polislerin hata yapmadığına karar verdi. Bunun üzerine Clinton, “Çok fazla siyahi aile çocuklarının yasını tutuyor. Bu gerçeği değiştirmeliyiz” şeklinde bir tweet atıp Rice ailesine desteğini göstermişti.

Cumhuriyetçi Parti aday adayları silah yasasının çıkmasına karşılar. Bu konuyla alakalı gelişmeleri veto eden Cumhuriyetçi Parti üyeleri ile alakalı olarak Fulton, “Pek çoğumuzun çocuğunun canı ya alındı ya da alınmak üzere. Biz kısaca silahlı şiddete duyarsız Cumhuriyetçi Parti adaylarını desteklemeyeceğiz” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.