Toronto Belediye Başkanı Ford’un yetkileri alındı

Toronto Belediye Başkanı Ford’un yetkileri alındı

Uyuşturucu kullandığı yolunda iddialara ‘gençlik dönemlerinde bu hatayı yaptım’ diye kendini savunan ve sonrasında istifası istenen Toronto Belediye Başkanı Rob Ford’un yetkileri elinden alındı.

 

Dün özel gündemle toplanan Belediye Meclisi, saatler süren ve hararetli tartışmalara sahne olan toplantının ardından Başkan Ford’un tüm yetkilerini iptal etti.

 

Meclis üyeleri, belediye başkanlığı görevini fiilen Başkan yardımcısı Norm Kelly’nin yürütmesini kararlaştırdı. Meclis üyleri yaptığı açıklamada,yaşananların gelecek başkan adayları için iyi bir örnek olmasını istedi. Üyeler, kimsenin Ford gibi bir yol izlememesi gerektiğini aksi halde sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

 

Meclis oturumunda bir kadın üyeye karşı fiziki ve sözlü olarak tacizde bulunduğu görüntülere yansıyan Ford, daha sonra özür diledi. Ford, kadın üyeyi itmediğini, kötü söz de söylemediğini belirterek sadece sarılmak istediğini aktardı. Ford, yetkilerinin alınmasını kendisine karşı yapılan ‘darbe’ olarak niteledi. Ford, “Bu darbeden başka birşey değil. Eğer darbenin ne olduğunu bilmiyorsanız söyleyeyim; hükümeti alaşağı etmek demek. Bazıları buna demokrasi diyor. Bugün burada olanlar demokratik bir süreç değil; diktatörlük.”

 

Hakkında uyuşturucu kullandığı yönündeki iddiaları aylarca reddeden Ford, geçtiğimiz hafta geçmişte böyle bir hata yaptığını kabul etmiş ve  halktan özür dilemişti. Toronto’da belediye başkanlığı için bir ara seçim yapılmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.