Senato, Obama’nın ticaret anlaşmalarını oylama yolunda

Senato, Obama’nın ticaret anlaşmalarını oylama yolunda

ABD Senatosu, Başkan Barack Obama hükümetinin Avrupa Birliği ve Asya-Pasifik ülkeleri ile yaptığı ticari ve gümrük anlaşmalarının Kongre’de oylanması yolunda görüş birliğine vardıklarını duyurdu.

Senato’nun Cumhuriyetçi Partili  Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, dün (çarşamba) iki partinin Senato’daki liderleri arasında yapılan görüşmeler sonunda uzlaşma sağlandığını söyledi.

Senato’daki Demokrat Partililer ticari anlaşmaların öncelikle bazı kilit maddeleri üzerinde oylama yapılmasını arzuluyordu. Zira anlaşmaların tümü üzerinde yapılacak oylamada Senato’dan yeterli sayıyı elde edilemez ise bu Beyaz Saray’ın arzu ettiği yetkiyi elde edememesi anlamına geliyor. Ancak dün iki parti liderleri tarafından yapılan açıklama ile ticari anlaşmalar üzerindeki görüş ayrılıkların giderildiği ifade edildi.

Senato’nun Demokrat Partili Azınlık Lideri Harry Reid, “Yaptığımız görüşmelerde her iki taraf içinde adil olan bir noktada buluştuğumuza inanıyorum’’ dedi.

McConnell ise varılan uzlaşı noktası için, ‘‘partilerüstü ve ciddi’’ diye tarif etti.

Senato bugün Afrika ile ticari anlaşmayı görüşerek onaylaması bekleniyor. Ancak Demokratların korkusu Cumhuriyetçilerin son dakikada Çin ve ticari ortaklarını hedefleyen para manipülasyonlara karşı bir hükmü önermeleri.

Afrika ile ticari anlaşmanın görüşülmesinden sonra bugün Senato tekrar Obama hükümetine yetki verecek olan anlaşmaların tümü üzerinde tartışmalara dönecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.