Savunma eski bakanı Panetta, Obama’yı yine eleştirdi

Savunma eski bakanı Panetta, Obama’yı yine eleştirdi

Obama hükümetinin eski savunma bakanlarından Leon Panetta, yine başkanı eleştiri yağmuruna tuttu.

CBS televizyonunda yayınlanan bir programa katılarak yeni kitabıyla ilgili Charlie Rose’un sorularını yanıtlayan Panetta, neden Obama’yı eleştirdiğini anlattı.

Panetta, hafta başında piyasaya çıkan kitabında Obama’nın bazı politikalarını sert bir şekilde eleştiriyor. CBS televizyonunda, ABD başkanının CIA başkanı olduğu dönemde kendilerini güçlü şekilde desteklediğini aktaran Panetta, son iki yıldır savaş yorugunu Amerikan halkının şikayetlerini dikkate alarak daha çok ülke içi meselelere odaklandığını söyledi.

Başkan’ın iç meselelere fazla odaklanmasından dolayı dış politikada ciddi hatalar yapıldığını belirten Panetta, buna Suriye krizini örnek gösterdi. Suriye konusunda Obama’nın ciddi şekilde itibar kaybettiğini ileri süren Panetta şunları söyledi: “2012 yılında ABD, Suriye’de kimyasal silah kullanımını ‘kırmızı çizgi’ olarak açıkladı. Bir yıl geçmeden Esed rejiminin kendi insanına karşı kimyasal silah kullandığı belgelendi. Bu durumun ortaya çıkmasına rağmen ABD, Esed’e karşı bir hava saldırısı yapamadı. Ülkenin başkomutanı eğer bir söz veriyorsa bunu tutmalı.”

Panetta, Charlie Rose’un “Neden Obama’yı eleştirmek için Beyaz Saray’dan ayrılmasını beklemiyorsun?” sorusuna ise “Başkanın, hatalarını düzelterek başarılı olmasını istediğim için” cevabını verdi.

Panetta’nın Obama’yı eleştirmesine Beyaz Saray eski sözcü yardımcısı Bill Burton’dan sert bir karşılık geldi. Burton, Panetta’nın sözleri için ‘onursuzluk’ ifadesini kullandı. CNN televizyonuna konuşan Burton, Panetta’nın Obama hükümetinde kariyer elde ettiği ve uzun süre çalıştığını hatırlattı. Burton, “Onca yıl başkana hizmet ettikten sonra dünyanın birçok bölgesinde sorunlar yaşanırken, ortamın alacakaranlığından faydalanmaya kalkmak onursuzluktur” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.