Sarah Palin, Meclis Başkanı’na meydan okudu

Sarah Palin, Meclis Başkanı’na meydan okudu

Alaska eski valisi ve 2008 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin (GOP) başkan yardımcısı adayı olan Sarah Palin, partisinin Meclis Başkanı Paul Ryan’a meydan okudu.

Ryan’ın Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığını neredeyse garantileyen Donald Trump’ı başkanlık seçimlerinde desteklemeye hazır olmadığını açıklaması üzerine Palin’de tartışmaya katıldı. Palin, bu yıl yeniden milletvekili seçilebilmek için Wisconsin eyaletinde sandığa gidecek olan Ryan’ın karşısına çıkacak rakibine destek vereceğini açıkladı.

Donald Trump’a geçen Ocak ayında destek açıklayan Palin, Ryan’ın yakında siyaset sahnesinden silineceğini ileri sürdü. Palin,  “Ryan’ın da sonu Eric Cantor (2014 ara seçimlerinde yeniden seçilemeyen Cumhuriyetçi Parti’nin Meclis Çoğunluk lideri) gibi olacak’’ dedi.

Meclis Başkanı’nın politik kariyerinin sona erdiğini ileri süren Palin, “Ryan halkın ve GOP’un liderlerinin kararına saygısızlık etti. Destek açıklamasında tarafsız kalabilirdi ve vermiş olduğu karar hiç de akıllıca olmadı’’ dedi.

Wisconsin eyaletinde Kasım ayında yeniden seçilmek için Ryan’ın sandığa gideceğini hatırlatan Palin, “Yeniden seçilmemesi için elimden geleni yapacağım’’ diye konuştu.

Ryan’a rakip olacağını açıklayan Wisconsinlı işadamı Paul Nehlen, Donald Trump’ı da desteklediğini dile getirmişti. Palin, Nehlen için seçim bölgesinde çalışacağını belirterek, “Bu insan hem çalışkan, hem de başarılı ve halkın içinden. Paul Ryan ise farklı bir tür ve halktan kopuk. Hayali de 2020 de başkan seçilebilmek’’ diye eleştirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.