Sanders ile Clinton arasında fark azalıyor

Sanders ile Clinton arasında fark azalıyor

Demokrat Parti içindeki başkan aday adaylığı yarışında Hillary Clinton ile Bernie Sanders arasındaki fark giderek kapanıyor.

ABD 2016 başkanlık seçimleri için Demokrat Parti içinde önseçim yarışında Clinton hala önde. Liberal parti içindeki başkan adaylığı yarışında Clinton ile Sanders arasındaki mücadele giderek daha heyecanlı hale geliyor.

NBC News/Wall Street Journal gazetesinin ortaklaşa yaptığı kamuoyu yoklamasına göre Clinton rakibinin yüzde 11 önünde bulunuyor. Ankete göre Clinton’a liberal seçmenlerin yüzde 53’ü destek verirken Sanders için bu rakam yüzde 42 olarak tespit edildi.

Aralık ayının son haftasına kadar Clinton ile Sanders arasındaki puan farkı yüzde 25 dolaylarındaydı. Clinton’a destek yüzde 59, Sanders’a ise yüzde 34 olarak anketlerde görünüyordu.

BAĞIMSIZLARDA CLİNTON AÇIK ARA ÖNDE

Demokrat Parti seçmeni arasında Sanders giderek desteğini arttırsa da bağımsız seçmenin ezici çoğunluğu Clinton taraftarı. Aynı kamuoyu yoklamasına göre bağımsız seçmenlerin yüzde 61’si Clinton’dan yana tercih kullanırken yüzde 33’ü de Sanders dedi.

Kadınların da ilk tercihi Clinton. Ankete göre kadın seçmenlerin yüzde 58’i Clinton’ı tercih ederken yüzde 39’u da Sanders lehinde oy kullanacağını dile getirdi.  

Clinton, 50 yaş ve yukarısı seçmende de üstün. Bu yaş grubu Demokratların yüzde 62’si Clinton’ından yana oy kullanacağını bildirirken yüzde 31 de Sanders için sandığa gideceğini ifade etti.

Anket, 14-16 Şubat tarihleri arasında ABD genelinden seçmenlerle telefon görüşmesi ile hazırlandığı belirtilirken yanılma yüzdesinin artı-eksi 4.9 olarak açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.