Romney’e hem kendi partisinden hem de Demokratlar’dan vergi beyanını açıkla baskısı

Romney’e hem kendi partisinden hem de Demokratlar’dan vergi beyanını açıkla baskısı

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Mitt Romney’e gelir vergisini açıklama baskısı. Geçen yılın vergi beyanını açıklamayan Romney’e hem aday olduğu Cumhuriyetçi hem de rakibi Demokrat Parti’den baskı yapılıyor.

Zenginliği ve ödediği düşük vergiler yüzünden sıkıntılı dönem yaşayan Romney, en son 2010 gelir vergi beyannamesini açıklamıştı. 2010 vergi beyannamesine göre Romney, normal bir çalışandan çok daha az gelir vergisi ödemesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Demokrat Parti’nin seçim kampanya ekibinin gündeme taşıdığı Romney’e verği beyanını açıkla baskısına Cumhuriyetçiler de katıldı.

Cumhuriyetçi Parti’den birçok senatör ve milletvekili başkan adaylarının daha şefaf olması konusunda baskı yaparken Romney, dün Pennsylvania’da katıldığı bir etkinlikte açıklamayacağını dile getirdi. Aynı Romney, başkan aday adayı iken yine parti içindeki rakiplerinin baskısı karşısında 2010 vergi beyannamesini açıklamak zorunda kalmıştı.
Bir dönem Romney’in parti içindeki rakibi olan Texas Valisi Rick Perry, partisinin başkan adayı olan birisinin daha şefaf olması gerektiğini söyledi.

Yine parti içindeki aday adaylığı yarışında Romney’in rakibi olan Texas milletvekili Ron Paul de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayının daha fazla gelir vergisinin dökümlerini kamuoyu ile paylaşmasının doğru bir hareket olacağını söyledi.

Aynı şekilde Cumhuriyetçi Parti’den Alabama Valisi olan Robert Bentley, yine aynı partinin eski Mississippi valisi Haley Barbour ile muhafazakarların tanınan isimleri olan George F. Will ile William Kristol da tartışmalara katılarak Romney’in daha fazla gelir beyannamesini açıklaması gerektiğini savundu.
r
ÇOK KAZANIYOR ÇOK AZ ÖDÜYOR
2010 vergi beyannamesinde Romney, 22 milyon dolar gelirine karşı bunun yüzde 13.9 oranında vergi ödediğini açıklaması üzerine haksız kazanç elde etmekle suçlanmıştı. Romney’in danışmanlarından Kevin Madden, başkan adayının gelir verigisini açıklamak veya tartışma yerine asıl stratejisinin konuşulması gerektiğini savundu.

2000 yılında başkan adayı olduğu dönemde George W. Bush, 8 yıllık gelir vergi beyannamesini açıklayarak seçimlere girmişti. Aynı şekilde 2008 yılında Başkan Barack Obama, son 6 yıllık kazancı ve ödediği gelir vergisini kamuoyu ile paylaşmıştı.

Obama’nın 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde rakibi olan Senatör John McCain ise yalnızca son iki yılın vergi beyanını kamuoyuna açıklamıştı. Ancak son 7 başkandan hiçbiri gelir vergisini seçimler arifesinde yalnızca son iki yılını açıklamakla yetinmemişti.

Romney, National Review’ın internet sitesine verdiği mülakatında, Obama’nın başarısız olduğu ekonomi konusunun tartışılmaması için her türlü oyunu oynadığını ileri sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.