Romney’e gizli kayıt darbesi

Romney’e gizli kayıt darbesi

ABD’nin Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde, Cumhuriyetçi Parti’nin  başkan adayı olan Massachusetts eski valisi Mitt Romney, kaydın olmadığını düşündüğü bir toplantıda söyledikleri ile başı dertte. Halkın yarısına yakınını aşağılayan Romney, konuşması ile zenginlere kol kanat olacağı sözünü veriyor.

Bugüne kadar yürüttüğü seçim kampanyasının en sıkıntılı günlerini yaşayan Romney, söylediklerini savunmak için basının önüne çıktığı vakitte dahi sorulara cevap vermekee güçlük çekti. Romney, savunmasında sarf ettiği sözlerinin ‘‘naif’’ olduğunu ifade etmek zorunda kaldı.

Seçim kampanyasına para yardımında bulunan 30 kadar destekçisine yönelik yaptığı konuşmada Romney, Başkan Barack Obama’nın halk tebasında geniş bir destekçi kitlesinin olduğunu itiraf ettiği görüldü. İnternete düşen ses kaydında Romney, ‘‘Her ne olursa olsun başkana oy verecek yüzde 47’lik bir kesim var. Tamam… bu yüzde 47’lik kesim, devlete bağımlı kimseler. Bu kişiler kendilerini devletin mağdurları olarak görüyor. Bu kimseler sağlık sisteminden, yiyecek ve ev yardımına kadar devletin kendilerine bakmasının gerektiğine inanıyor.” dediği görülüyor.
   
Romney, kaydın yapılmadığını sandığı toplantıda hızını alamayarak, ‘‘Benim görevim bu insanlar hakkında (yani devlet yardımına muhtaç veya beklentisi olanlar için) endişelenmek değil. Onları (yardım bekleyen kimseleri) hiçbir şekilde kendi sorumluluklarını üstlenmeleri konusunda ikna edemem’’ dediği duyuldu.

KENDİNİ SAVUNMAKTA ZORLANDI AMA GERİ ADIM DA ATMADI

Romney, destekçilerine yönelik yaptığı kapalı kapılar ardından konuşmasını savunmakta oldukça zorlandı. Konuşmasında halkın yüzde 47’lik bölümünü aşağılayan Romney, bundan dolayı özür dilemedi ancak sözlerinin de pek doğru olmadığını ifade etti. ‘‘Naif bir ifade değil, bunu açıkca ifade edeyim’’ diye itirafla konuşmasına başlayan Romney, gizli kaydın yapıldığı toplantıda ‘‘Ben açık bir dille devletin nasıl daha iyi olacağını anlattım’’ dedi.

California’da gazetecilerin karşısına çıkan Romney, gizli kayıt yapan kişinin tüm konuşmanın kaydını internete koymasını isteyerek söylediklerinin bu yolla daha iyi anlaşılacağını savundu.  

Bu yılın başında yaptığı ifade edilen konuşmanın kamuoyuna yansımasının ardından Romney’in basın sözcüsü bir açıklama yayınladı. Obama’nın tekrar seçim kazanmak için halkı devlet yardımına muhtaç etme stratejisinde olduğu belirtilen açıklamada Demokratların bu yolla yeniden iktidara gelmeyi planladıkları ileri sürüldü.

Başkan Obama’nın seçim kampanyasından yapılan açıklamada, Romney’in seçilmesi durumunda elitlere hizmet edeceğini ve konuşması ile de bunu kanıtladığı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.