Romney’den itiraf: “Yüzde 47 ifadesi tamamen yanlıştı”

Romney’den itiraf: “Yüzde 47 ifadesi tamamen yanlıştı”

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney, perşembe günü yaptığı açıklamada, gizli bir kamera kaydının basına verilmesiyle gün yüzüne çıkan ve halkın yüzde 47’sini devlete bağımlı olmaları nedeniyle aşağı gördüğüyle ilgili sözlerinin ‘tamamen yanlış’ olduğunu kabul etti. Bu basın açıklamasıyla Romney gizli kamera kaydındaki sözlerinin yüzde 47 seçmen üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyi yok etmeye çalışıyor.
Romney, Fox News’dan Sean Hannity ile gerçekleştirdiği röportajta ilk kez  mayıs ayındaki özel bir bağış kampanyasındaki sözlerini  geri aldı. Bu sözler Cumhuriyetçi adaya Başkan Barack Obama karşısında büyük puan kaybettirmişti.
Geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleşen başkanlık münazarasında gündeme gelmeyen ‘yüzde 47’ ifadesi Demokratik Parti tarafından kararsız eyaletlerde yoğunlukla yayınlanan televizyon reklamlarında sık sık kullanılmıştı.
Hannity’nin eğer Obama’dan bu yönde bir soru gelseydi bunu nasıl cevaplandırırdı sorusuna Romney, “başkanlık adayı olarak yaptığınız binlerce konuşma arasında öyle ya da böyle doğru olmayan bazı ifadelerin ortaya çıkması normal derdim.” şeklinde bir yanıt verdi. Romney ayrıca “Bu durumda ben tamamen yanlış bir şey söyledim.” diyerek bir itirafta da bulundu. Romney, halkın yüzde yüzünü umursadığını hayatıyla gösterdiğini söyledi. Kampanyasının da halkın yüzde yüzüyle alakalı olduğunu ifade eden cumhuriyetçi aday “başkan olduğumda bu başkanlık da tamamen halkın yüzde yüzüyle ilgili olacak.” dedi.
Romney’nin sözleri ülkenin yüzde 47’sinin kendilerini kurban olarak gören, devlete bağımlı insanlar olduğu ve her ne olursa olsun seçimlerde Obama’ya oy verecekleri yönündeydi. Massacchusetts eski valisinin basına kapalı bir bağış kampanyası faaliyetinde sarfettiği sözler 17 Eylül’de Mother Jones isimli liberal bir derginin sitesinde yayınlandığında Cumhuriyetçi aday hemen bir açıklama yapmış “zerafetle ifade edilen sözler değildi. Ancak fikirlerimin arkasındayım.” demişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.