Romney yenilginin faturasını Obama’ya çıkarttı!

Romney yenilginin faturasını Obama’ya çıkarttı!

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, kampanyasına destek olan büyük bağış verenlere Başkan Barack Obama’nın seçimleri daha önceden Afrikalı Amerikalılara, İspanyollara ve gençlere verdiği hediyelerden dolayı kazandığını söyledi. Romney, başarısızlığından dolayı derin bir hayal kırıklığı yaşayan varlıklı destekçilerine Obama’nın kendisini göçmenlik karşıtı bir lider olarak lanse ettiğini de belirtti.

“Başkanın kampanyası, belirli hedef kitle gruplarına büyük hediyeler verdi. Küçük konular için büyük efor harcandı.” diyen Romney bunun yanında kendi kampanyasının ‘tüm ülkeyi ilgilendiren büyük meselelerle’ ilgili olduğunu da bağışverenlerine yaptığı telefon mesajında belirtti. Obama kampanyası tarafından ‘güçsüz’ bırakılmaya çalışıldığını söyleyen Romney, münazaralarla gücünü gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Romney mesajında kendisine muhtemelen seçimi kaybettiren bir çok meseleye değinmedi. Halkın yüzde 47’sini dışlayan açıklamaları, otomobil sektörüne yapılan sübvanseye karşı takındığı mesafeli tavır, göçmenlik politikasıyla ilgili ‘kendiliğinden ayrılış’ yöntemini benimsemesi ve kürtaj, silah kontrolü ve diğer konularda fikir değişikliği yapmasıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ekonominin düzelmeye başladığı  seçime yaklaşan son aylarda seçim stratejisini sadece ekonomik meselelere odaklamasıyla ilgili de bir yorum getirmedi. Romney’nin ekonomi ve istihdam üzerine kurulmuş tek mesajlı ve tüm diğer meseleleri dışlayan kampanyasının belki de en güçlü tarafı olarak gösterilen yönü kaybetmesine de sebep oldu.

Obama ülke genelindeki popüler oylarda rakibi Romey’nin yüzde 3 puanla önündeydi. Obama kadın seçmenlerden yüzde 11 daha fazla destek alırken, her 10 İspanyol’dan 7’si ve her 10 Afrikalı Amerikalı’dan 9’u seçimlerde başkana oy verdi.
  Romney kampanyası tarafından önde gelen bağışverenlere yapılan aramayla ilgili olarak ismini vermek istemeyen bir kaynak Los Angeles Times’a açıklama yaptı. Kaynak aramadaki mesajın özel olduğunu da hatırlattı.  Romney, mesajında Obama’nın hediyeleri arasında ücretsiz ömür boyu sağlık bakımını saydı. Bu hediyenin yılda 25 bin ila 35 bin dolar kazanan siyahi ve İspanyol Amerikalılar için çok motive edici olduğunu belirtti. Çocukken Amerika’ya getirilen yasa dış göçmenler için genel af niteliğinde olan DREAM Act Kids uygulamasının da İspanyol kökenlileri sandık başına götürdüğü mesajda belirtildi.
  Gençlerin ödeyemedikleri harçların faiz oranlarındaki affın ve ailelerinin sağlık sigortası kapsamında kalabilecek olmalarının bu demografik grubun da oylarını Başkan Obama lehine çevirdiği aramalar sırasında verilen mesajlardandı.  Romney mesajında 2016’da adaylığını koymayacağını da açıkladı.
  Öte yanden 2016 seçimlerinde başkanlık için adaylığını koyması beklenen Louisiana Valisi Bobby Jindal, Cumhuriyetçi Parti’de seçmenleri gelirine, ırkına ve yaşına göre kategorize eden mantığı kınadığını söyledi. Jindal partinin sadece beyaz seçmenlerin oyuna güvenerek seçimleri kazanmasının imkansız olduğunu belirtti.
  “Amerikan seçmenini kategorize edip durmaktan vazgeçmeliyiz.” yorumunu getiren Jindal “Yüzde 100’ün arkasından gitmeliyiz. Sadece yüzde 53’ün arkasından değil. Her oyun peşinde olmalıyız.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.