Romney kararsız eyaletlerde arayı kapatıyor

Romney kararsız eyaletlerde arayı kapatıyor

Başkan Barak Obama ile rakibi Cumhuriyetçi Parti başkan adayı eski vali Mitt Romney arasındaki seçim yarışının son güne kadar soluk soluğa geçeceği görülüyor. Yapılan son kamuoyu anketleri Obama ile Romney arasındaki puan farkının çok yakın olduğunu gösteriyor.

Son olarak NBC News, The Wall Street Journal (WSJ) ile Marist Koleji tarafından ortaklaşa yapılan anket sonuçları Florida ile Virginia’da Obama’nın kan kabyettiğini rakibinin ise arayı giderek kapadığını gösteriyor. Romney’in Beyaz Saray hayallerini gerçek kılabilmek için bu iki eyalette galip gelmesi şart. Kararsız eyaletler arasında en önemlisi olan Florida’nın  başkanı seçecek olan seçici kurul üye sayısı 27. Bir başka ifade ile ülkenin dördüncü en büyük seçici kurul üyesine sahip eyalet Florida.

Üç kurumun ortaklaşa yaptığı anket 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriildiği açıklandı. Ankete göre Obama rakibine göre yüzde bir önde görülürken (47’e 46) salı günü Suffolk Üniversitesi’nin anket sonuçlarında Obama yüzde 3 önde görünüyordu (46’a 43).

2008 başkanlık seçimlerinde 46 yıl aradan sonra Viriginia eyaletinde Demokratlara seçim kazandıran Obama, Romney ile arasındaki fark giderek kapanıyor. Yine NBC, WSJ ile Marist Üniversitesinin anket sonuçlarına göre Obama rakibinden yalnızca 2 puan önde görünüyor (48’e 46). Yine salı günü Roanoke Koleji’nin anket sonucu ise Obama’yı rakibi Romney karşısında 8 puan önde gösteriyordu.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.