Önseçimlerin en büyük kaybedenleri onlar

Önseçimlerin en büyük kaybedenleri onlar

Kasım ayında yapılacak ara seçim öncesi partiler içindeki ön seçimler ülke genelinde dün itibariyle tamamlandı. Ön seçimlerde kazananlar olduğu gibi ceplerinden milyonlarca dolar harcamalarına rağmen kaybeden adaylar da oldu.

Kaybedenler arasında halizhazırda görevde bulunan valiler ve milletvekililleri bulunurken bunlar arasında en çok dikkat çeken Temsilciler Meclisi’nin Çoğunluk Lideri Eric Cantor oldu. Cumhuriyet Partili Cantor, ön seçimi kazanabilmek için 5 milyon dolar harcamasına rağmen parti içindeki yarışı kaybetti.

KAZANDIKLARI HALDE KAYBEDENLER

Halihazırda görevde olan vali ve milletvekilleri dışında ön seçimin en büyük kaybedenleri arasında kişisel servetlerinden milyonlarca dolar harcayıp başarısız olan milletvekili ve senatör aday adayları oldu. Bunlardan birisi olan Tom Wolf, Demokrat Parti’den Pennsylvania vali adayı olmayı başardı ancak bunun maliyeti birhayli yüksek oldu. Wolf, cebinden 10 milyon dolar ve destekçilerinin yaptığı bağışlardan gelen 5 milyon doları seçilebilmek için harcadı.

Wolf gibi kişisel servetinden ön seçim için milyonlar harcayan bir başka isim de Illionois valiliği için Cumhuriyetçi Parti’den aday olmaya çalışan Bruce Rauner oldu. Rauner, önseçimler için 6 milyon doları gözden çıkardı. Dollar General firmasının eski CEO’su David Perdue de Georiga eyaletinde Cumhuriyetçi Parti’nin senatör adayı olabilmek için servetinden 3 milyon dolar harcama yaptı. Hem Rauner hem de Perdue önseçimlerden galip çıkmasını bildi.

Adaylığı kendisine en pahalıya mal olan isim ise New York Valisi Andrew Cuomo oldu. Salı günü parti içi önseçimde galip gelen Cuomo’ya bu zafer yaklaşık 20 milyon dolara mal oldu. Cuomo, ikinci dönem için Demokrat Parti’nin yeniden New York valisi adayı olmayı başarırken eyaletteki New York Times gibi bazı liberal gazetelerin ise desteğini kaybetti.

SERVET DÖKÜP KAYBEDENLER

Wolf, Rauner ve Perdue gibi milyon dolarlar harcayıp önseçimden galip çıkamayanlar da oldu. Bunlardan en dikkat çekeni ise, Iowa eyaletinden Cumhuriyetçi Parti’nin senatör adayı olmak için yarışan Mark Jacobs. Reliant Enerji şirketinin eski CEO’su Jacobs, önseçimde 3 milyon dolar harcadı ancak buna rağmen sandıktan ancak üçüncü sıradan çıkabildi.

Demokrat Parti’nin ön seçimlerinde de milyonlarca dolar harcayıp kaybedenler oldu. Rhode Island eyaletinin valilik seçimleri için Demokrat Parti’den aday olmak isteyen Clay Pell, 3.4 milyon dolar harcadı. 32 yaşındaki Pell, ailesinin servetinden harcadığı milyon dolarlara rağmen önseçimi kaybetti.

Demokrat Parti’nin Hawaii Valisi Neil Abercrombie ise görevde olup da önseçimi kaybeden tek vali olarak dikkat çekti. Abercrombie, 1994 yılından bu zamana kadar göevde olup da önseçimi kaybeden ilk Demokrat vali oldu. Abercrombie önseçimi eyalet senatörü David Ige karşı kaybetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.