Öğrenciden Jeb Bush’a: IŞİD’i kuran kardeşin

Öğrenciden Jeb Bush’a: IŞİD’i kuran kardeşin

Bir üniversite öğrencisi, Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan aday adaylarından Jeb Bush’a, kardeşi George W. Bush’un, IŞİD’i kuran kimse olduğunu söyledi.

Nevada Üniversitesi’nde katıldığı bir programda Jeb Bush’a, bir öğrenci beklemdiği tepki verdi. Reno şehrinde yaşanan olayda 19 yaşındaki Ivy Ziedrich adlı öğrenci, Florida eski valisi ve Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan aday adaylarından Jeb Bush’a, ‘‘IŞİD’i kuran kardeşin’’ diye çıkıştı.

Bush, Başkan Barack Obama’nın Ortadıoğu ve IŞİD politikalarını  eleştirdiği konuşmasının ardından soru sormak için mikrofona gelen Ziedrich, Başkan’ı eleştirmenin doğru olmadığını dile getirdi. Ziedrich, Obama’nın selefinin (George Bush) Irak ordusunu dağıttığını hatırlatarak kardeşi döneminde açılan Irak savaşına dikkat çekti. Irak ordusunun dağılması ile bölgede güvenlik boşluğu oluştuğuna işaret eden Ziedrich, ‘‘IŞİD’i kuran kardeşin’’ dedi.

Öğrenci Ziedrich, daha sonra Jeb Bush’a şöyle seslendi; ” Savaşlara daha fazla katılmamız için milliyetçilik pompaladı. Bunlar kardeşinizin yönetimi altında oldu. ABD, Ortadoğu da onca yıl harcadı. Manasız bir savaş için gençleri ölüme yolladı, nedeni Amerika’nın ayrımcı ideali içindi.’’

Öğrencinin konuşmasının ardından Jeb Bush, Irak savaşını savundu. Bush, ‘‘Biz Irak’ı terk edinceye kadar güvenliği sağlanmış ve El-Kaide ülkeden çıkarılmıştı. Oradaki (Irak) kırılgan yapı korunabilseydi mezhep savaşları önlenebilirdi’’ dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.