Obama’yı yeniden başkan seçen halk, şimdi icraat bekliyor

Obama’yı yeniden başkan seçen halk, şimdi icraat bekliyor

Başkan Barack Obama, çekişmeli bir seçimin ardından yeniden Beyaz Saray’a seçildi. Ekonomi ve işsizlikten sağlık reformuna, İran’la nükleer krizden Suriye Irak ve Afganistan’a kadar pek zorlu maddeler başkanın masasında.  Obama’ya oy veren seçmenler, ilk dönemde vaat edipte yapamadığı konuların yeni dönemde icraate geçmesini temenni ediyor. İşsizlik ve ekonomik büyüme ise en çok merak edilen konular. Yeni başkanlarını seçen Amerikalılar ise bundan sonra beklentilerinin hayata geçmesini istiyor.

Seçimlerden önce  her iki adaya oy vermeği düşünmediğini ifade eden Paula Adams daha sonra Romney’in daha başarılı iş yapacağını düşündüğü için ona oy verdiğini belirtti. Yeni dönemde Obama’nın ekonomi konusunda daha başarlı olmasını beklediklerini ifade eden Adams “Obama’dan yeni iş imkanları kurmasını istiyoruz. Detroit’te başlatılan iş istihdamlarının ülkenin geneline yayılmasını bekliyoruz. İnsanların yeni iş alanlarına ihtiyacı var.” dedi.

00000647120Master yapan bir öğrenci olarak iş aradığını söyleyen Xaymara  Rosado ise Obama’ dan iş beklediğini belirtti. Obama’ya oy verdiğini ifade eden Rosado “Şuanda 4 farklı işte çalışıyorum. Ama daha iyi bir iş arıyorum. Yeni dönemde Obama’dan iş imkanlarının artırılması ve daha iyi bir sağlık sistemi bekliyorum.”şeklinde temennilerini dile getirdi.  

Obama’ya oy veren bir başka Amerikalı Seth Magee ise politika ile çok ilgilenmediği halde Obama’nın politikalarını olumlu karşıladığını vurguladı. Siyahi bir başkanın görevde olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Magee “ Romney’i sevmiyorum. Siyahi bir başkandan sonra kadın birisinin başkan olmasını istiyorum. Bunun yanında Obama’nın İsrail ile ilişkilerinin geliştirmesini istiyorum. Şuanda beni biraz rahatsız eden tek konu bu. Bunun dışında Obama hemen hemen bütün görüşlerine katılıyorum.”şeklinde görüşlerini anlattı.

Obama’nın ilk dönemde vaat ettiği Guantanamo’nun kapatılması, ABD askerinin Irak ve Afganistan’dan çekilmesi konularını tam olarak yerine getirememesinin bazı insanları üzdüğünü  belirten Ebubakır Ba “ Öncelikle, ilk dönemde yerine getirmediği vaatlerin yeni dönemde yerine getirmesini bekliyoruz. Özellikle, Göçmelik Yasası ve işsizlik oranın düşürülmesi konusunda daha aktif bir görev bekliyoruz. Obama, orta ve düşük gelirli vatandaşları göz önünüde bulundurarak hareket ediyor. Romney ise Amerika’nın yüzde 40’nın devletin sırtından geçindiğini söyledi. Devlet vatandaşına bakmayacakta kime bakacak. Obama’dan ilk dönemden daha aktif bir çalışma bekliyoruz. ”dedi.


Özel bir bankada analiz uzmanı olarak çalışan Ebubakır Ba “Romney seçilmiş olsaydı İran’la savaşa girecekti.”şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Yeni dönemde Obama’dan çok umutlu olmadığını dile getiren bir başka Obama karşıtı Jim Romaine ise vergilerin artacağını ve işsizlik oranının aynı kalacağını iddia etti. ABD’nin uluslararası alanda artık eskisi kadar güçlü olmadığını vurgulayan Romaine “ Dış politikada neler olacağını şimdiden kestirmek zor. Çin yeni liderini seçecek. Rusya güçleniyor. Bunlar Orta Doğu’daki gelişmeleri etkileyecek. Mısır ve Türkiye yeni anayasa hazırlığı yapıyor. Suriye’de belki yeni bir hükümet kurulacak. Bunun yanında İran’ın atom bombası var mı yok mu bilmiyoruz. Bütün bunlar ABD açısından önemli konular. Bu konularda nasıl adım atılacağını bilmiyoruz.” dedi. Amerika’da ise  iş dünyasının yeni insanlara iş imkanı sağlamaktan tereddüt ettiğini belirten Romaine “ Kendi politikaları için vergilerin artılmasını bekliyoruz. Yeni hükmetle birlikte devlete alınan insan sayısı artacak. Buda devlete ekstra külfet olacak.  Bunlar iyi gelişmeler değil. Yani yeni dönemden çok büyük işler beklemiyorum.”şeklinde endişelerini aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.