Obama’nın gündemi siber güvenlik

Obama’nın gündemi siber güvenlik

ABD Başkanı Barack Obama, son günlerde Sony firmasının ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın Twitter adresinin hacklendiğine dikkat çekerek, siber tehdidin acil ve giderek artan bir tehlike olduğunu dile getirdi.

Beyaz Saray yönetimi, ABD İç Güvenlik Bakanlığı ile özel sektör arasında siber güvenliğe dair geniş kapsamlı bilgi paylaşımını teşvik eden yeni bir tasarı açıkladı. Konuya ilişkin Ulusal Siber Güvenlik ve İletişim Entegrasyon Merkezi’nde bir konuşma yapan Başkan Barack Obama, siber güvenlik alanında tehditlerin giderek artığına işaret ederek, Hükümet veya özel sektörün ülkeyi tek başına koruyamacağını ifade etti. Obama, “Bu paylaşılan bir misyon olmalı. Hükümet ve özel sektör el ele vermeli.” şeklinde konuştu.

Siber güvenlik tasarısını özel sektör ile hükümet arasında ihtiyaç duyulan bilgi paylaşımını teşvik etmek için hazırladıklarını kaydeden Obama, tasarının önemini anlattı. Obama siber güvenliğe verdiği önemi “Ben başkan olduğum sürece, Amerika’nın dijital altyapısının korunması en üst düzey ulusal güvenlik önceliği olmaya devam edecektir.” sözleriyle dile getirdi.

KONGRE DE DESTEK VERİYOR

Siber güvenlik meselesi Obama’nın ABD Kongresine liderlik eden isimler ile sabah saatlerinde Beyaz Saray’da yaptığı görüşmede de gündeme geldi. Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Obama, Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri John Boehner ve Senato Çoğunlul Lideri Mitch McConnel ile bu konuya ilişkin konuştuğunu ve siber güvenlik alanında birlikte çalışmak konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.