Obama’dan Kongre’ye kaçak göçmenlerle mücadele için yardım çağrısı

Obama’dan Kongre’ye kaçak göçmenlerle mücadele için yardım çağrısı

Başkan Barack Obama, Kongre’den ülkenin güney sınırından yasa dışı gelen kaçak genç ve çocuk göçmenlerle mücadelede yardım talebinde bulundu.

Başkan Obama’nın bugün Kongre liderlerine gönderdiği mektupta, kaçakların yakalandığı an hızlı bir işlem ile ülkeden atılmalarını kolaylaştıracak yasal yetki istediği ifade edildi. Obama ayrıca kaçak göçmenlerle mücadele için Kongre’den 2 milyar dolar ek ödenek çıkarılmasını talep etti. Obama, “Sağlanacak bu kaynak, yasal göçmen ve sığınmacıların haklarının korunması ve yasal olmayan göçmenler hakkında daha adil, hızlı bir uygulamayı da hayata geçirmek anlamına gelmektedir.’’ dedi.

Başkan Yardımcısı Joe Biden ise Guetemala, Honduras ile El Salvador’un devlet başkanları ve başbakanları ile görüştü. Biden, ABD’ye en fazla kaçak genç ile çocuğun geldiği ülkelerin başında gelen bu üç ülkenin liderlerinden güney sınırından kaçak girşilerinin önlenmesi için yardımcı olamalarını istedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de yarın bu ülkelerin liderleri ile görüşecek. Haftaya ise İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson Guatemala’ya resmi ziyarette bulunacak.

2011 ABD kayıtlarına göre 2011 yılında Guatemala, Honduras ve El Salvador’dan kaçak yolla Amerika’ya giriş yapmaya çalışan 4 bin çocuk sınırda yakalandı. Bu yıl yakalanan kaçak çocuk sayısının ise 40 bini bulmasının beklendiği ifade ediliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.